Mennyire lekicsinyítő akkor, ha általában az ember Vezetéknevén szólítja a másikat?
Figyelt kérdés
Ez kicsit számomra aggasztó, lehet h semmi ilyen dolog nincs benne, de azért érezni a különbséget, mikor a rendes keresztneveden, vagy épp a Vezetékneveden szólítanak.
Pl: (nem az én nevem persze)
- Hé, Laczay!
- Jó tanulást, Laczay!
stb...
Ti mit gondoltok erről?
2014. nov. 12. 18:58
1/9 anonim válasza:
Tudom, én fura leszek a válaszommal, de nekem tetszik. :)
Szerintem nem ez határozza meg a tiszteletet, hanem ahogy mondják.
De ezt senki más nem fogja válaszolni itt.
2/9 anonim válasza:
Nekem vannak barátaim is, akiket a vezetéknevén szólítok, mert olyan jól hangzik. A másik pozitívum, hogy így könnyebb megkülönböztetni a sok azonos keresztnevű embert.
3/9 anonim válasza:
Szerintem se lekicsinyítő :D Csak akkor az, amikor valaki úgy szól oda hozzád
PL: Na mivan Kováács? Az ilyeneket rühellem, de amúgy szerintem jó :D Engem a töritanár hív úgy, hogy XY úr
4/9 A kérdező kommentje:
Rendben akkor... akkor csak nekem tűnt ilyen furának.
Köszönöm a válaszokat! :)
2014. nov. 12. 19:13
5/9 anonim válasza:
Szimplán neveletlen az adott ember aki ezt teszi. Az ilyenre mondják, hogy szegénynek nem volt gyerekszobája a tanyán ahol felnőtt.
6/9 anonim válasza:
Rátapintottál az érzékeny pontomra, engem is pincében tartottak a szüleim... Nem gondoltam, hogy pont a GYIK-en fogok lebukni felnőtt koromban. :)
7/9 anonim válasza:
Nálunk suliban ösztönösen alakult ki a dolog, mert van valaki a baráti körömben akinek ua a vezetékneve. Így egyszerűbb. Egyáltalán nem lekicsinyítő, vagy bármi.
8/9 anonim válasza:
Nálunk annál alakult ki a vezetéknéven szólítás, akinek vagy nagyon érdekes vezetékneve volt és az mindenkitől megkülönböztette vagy mikor 2-3 vagy akár több embernek ugyanaz volt a keresztneve így vezetéknéven hívtuk őket, hogy meg legyenek különböztetve.
9/9 anonim válasza:
én szeretem ha a vezetéknevemen hívnak, jól hangzik, és utálom a keresztnevem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!