Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Csíkszeredába (vagy Székelyudv...

Csíkszeredába (vagy Székelyudvarhelyen) miért nincs McDonald's?

Figyelt kérdés
2014. szept. 29. 12:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%
Brassoban van a legkozelebb na meg Marosvasarhelyen. Dehat draga es szar... nem ertem ezeket az emberket. A PRESSZTIZST akarjak megenni nem a kajat!
2014. szept. 29. 14:15
 12/16 anonim ***** válasza:

Van egy csomó helyen Erdélyben is.

Arad, Nagyvárad, Temesvár, Marosvásárhely, Brassó, Nagybánya, Déva, Szeben.

2014. szept. 29. 15:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Én kérdeztem a pityókát, és köszönöm a választ.

Akkor a szalmapityóka az a sült hasábburgonya, gondolom.

A karalábé az tök más.

Ja, és köszi Erdélynek a zakuszkát! Megkaptuk a receptjét, és nagyon finom!!!

2014. szept. 29. 15:34
 14/16 anonim ***** válasza:

Határmenti magyarként azért erősen cáfolom azt, hogy erdélyben annyira elkorcsulva beszélik a magyart és igen, kimondom: kedves székelyek, ideje visszatérni az magyar irodalmi nyelvre, nem pedig átvenni már szinte 100% a rosszul hallott és egyáltalán megértett szavakat a román nyelvből!

Magyarországiaknak pedig üzenem, hogy 11 db, gazdaságilag eléggé jól működő megye van Erdélyben még a 2 székely megye mellett, így csak megkérjük szépen nem általánosítani mindenkit, s főleg nem hinni azt, hogy mindenki a román nyelvből lop át szavakat és ezekkel még vagánykodik is.

Székely tudatlan lakosoknak pedig üzenem, hogy az ilyesmit nem weboldalakon kell kérdezni, hanem a helyi önkormányzatoknál, ők biztos tudják a választ, hogy gazdaságilag miért nem engedték eddig be a Mc Donalds-ot.

2014. szept. 29. 16:45
 15/16 anonim ***** válasza:
A 9-es válaszolónak üzenem, hogy Nagyvárad még véletlenül sem kisváros; egy kis demográfiai tanulmányt nyugodtan lehet végezni akkor is, ha az utóbbi 20 évben jól lecsökkent a népesség minden városban.
2014. szept. 29. 16:49
 16/16 anonim ***** válasza:

#5, #13 vagyok

Kedves #14-15 Kinek szántad az üzidet? Remélem, nem vagy rám mérges, amiért rákérdeztem a pityókára, és említettem a zakuszkát. Gőzöm sincs, hogy ezek a román nyelvből jöttek-e át, vagy a régi magyar nyelv hagyatékai-e.

2014. szept. 29. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!