A Rockerek/Metálosok miért képzelik magukat jobbnak a többi embernél? Azért mert valaki ilyen zenét hallgat miért lenne normálisabb?
Nem akarok senkit megbántani, de ezt tapasztalom!
3 Haverom van aki rockot/metált hallgatnak. Ilyen Ozzy, Metallica, Guns, Slayer, Black Sabbath, Slipknot stb.
És annyira lenéznek és mindenkit sértegetnek, aki nem ezt szereti!
Szerintük a '80 as évek volt a legjobb idő és minden ami utánavan, ami most, az szar, egy divatmajmoló mindenki aki nem szereti a rock zenét, mert a rock az isten...
És itt is látom a kérdésekbe, hogy "Miért baj ha egy lány szereti a rockot?" Válaszoló: VÉÉÉGRE egy normális lány! Nagyon szimpi vagy!"
Szóval azért mert valaki mainstream zenét hallgat, nem 30 évvel ez előttit, nem zenekaros pólót hord, meg ilyesmit, az miért egy senki?
Szeretném ha kifejtenétek, bántás nélkül, hogy akik rockerek/metálosok, és szerintük az egy senki aki mai zenét/divatot kedvel, az miért gondlja így?
Miért szeretik bántani a mai dolgokat?
ez ugyanaz mint ahogy a fél korukat vagy még annyit se leélt emberek mondogatják hogy bezzeg a mi időnkben.
Az emberek 95 % a pedig szidja azt ami neki nem tetszik de köze nincs hozzá pl hogy a szomszéd józsi mit hallgat.
Én nagyon sok mindent hallgatok, rock punk rock metal metalcore dubstep dance electro house trance techno mert mindegyikben találok valamit vagy valakit aki megfog.
És én mindenkit tisztelek aki talál egy kedvére való stílust előadót és tényleg szívéből hallgatja,nem úgy mint ezek a gusztustalan korabelimek akik (csajok főleg!) mr busta úúú real trill azt aztsem tudja mi csak azt hiszi menő lesz tőle -.- na ettől hányok. de itt sem azon van a lényeg hogy mit hallgat hanem hogy miért... A rock az egy időtlen műfaj, jó is, csak a barátaidnak is ilyen gyerek eszük van. Ha nincs jobb dolguk mint más zenéjét szidni akkor tudom őket sajnálni
Ahogy a barátaid viselkednek szánalmas.
De légy-szíves ne általánosíts!
Nálunk pont az ellenkezője megy,nem a rockerek ilyenek hanem azok akik popot hallgatnak.
Én szerintem ez összetett dolog. Sokan (nyilván nem mindenki), aki rockot hallgat, szereti a régebbi idők rock zenéjét is. Ezáltal kissé tájékozottabb a zenét illetően. Én is például rengeteg zenetörténeti könyvet olvastam, bár én magam nem tudok zenélni. És ezek az emberek sokszor látják, hogy sok mainstreemzene-kedvelőnek fogalma sincs egy régi legendás énekesről (mindegy, hogy a rock műfajába tartozik-e), és akkor könnyen előfordulhat, hogy kulturálatlannak érzi őket. mert valóban létezik az a jelenség, amit az egyik válaszoló írt, hogy valakik csak a manapság népszerű dolgokat hallgatják, és fél évenként cserélődik, hogy mit. Emlékszem, mikor még gimnazista voltam, az egyik fiú megjegyezte egy pop dalra, hogy "na, ezt még én is ismerem!", mert amúgy nem volt jártas benne, erre az egyik lány lenézően odaszólt, hogy "de ez a zene már vagy 5 éves". Én meg csöndben maradtam, mert szerintem egy 5 éves zene új, az én kedvenc bandám idén 31 éves... Szóval nekem ez furcsa, hogy valakik azért nem hallgatnak egy zenét, mert régi.
De egyébként abban is igaza van a másik hozzászólónak, hogy minden mai zenét szidni nem igazságos. Mert valóban vannak tehetségek. Adele-t említette valaki. Nekem az ő zenéje unalmas, de valóban nagyon tehetséges, azt muszáj elismerni. De még fel tudnék sorolni olyan zenészeket, akik a pop műfajban ma alkotnak (a ma most úgy értendő, hogy a '90-es évek után), és tehetségesek, még ha nem is szeretem őket (pl. Mika vagy Coldplay).
Egyébként igazad van. Mert a rockerek valóban kissé előítéletesek más zenékkel kapcsolatban. Én rocker vagyok, de én is észrevettem ezt, sőt, bevallom, régen én is ilyen voltam, de kinőttem. Leírtam a másik kérdéshez is, amit valaki linkelt, hogy a rockerek néha egymás közt is előítéletesek, hogy aki black metált hallgat, az keményebbnek hiszi magát, mint aki hard rockot. És akkor mi van?
Annak, aki azt írta, hogy a rock a lázadásról szól:
Ez tény. De ha egy zenekar pólóját felveszi valaki, és az a zenekar nagy lázadó, attól te még semmit nem tettél, csak felvetted a pólójukat. És a lázadást sokan összekeverik az "értelmetlenül bunkó vagyok" kategóriával. Lázadás szerintem az, amikor nem követed a divat minden egyes elemét direkt (például lányok nem festik direkt olyan színűre a hajukat, ami nem is áll jól nekik, csak mert ez a divat, nem vesznek fel szűk szárú gatyát, ha tök előnytelen), megvan a véleményük esetleg társadalmi kérdésekben és nem mennek a "birkanyáj" után". De a hülye lázadásra jó példa, mikor Avril Complicated klipjében (tök mindegy, hogy nem is rock, jó lesz példának) szétver egy bevásárlóközpontot, amit mások nagy munkával összehoztak, mert ő most lázad a semmi ellen. Na ez tahóság. És ezt néhány rocker összekeveri. És nem menő beszólogatni sem például a Justin Bieber-es kérdéesknél.
Szóval igaza van a kérdezőnek, a rockerek nem jobbak más zene közönségénél. Azért mégis azok, akik csak a kinézete miatt hallgatnak egy előadót, na azoknál mégiscsak értelmesebbek, akik egy rock zenében a gitárszólót, vagy a dalszöveget becsülik. De vannak jó pop előadók.
Egyébként meg érdekes, én úgy vettem észre, hogy egyes stílusokat menőbb tisztelni rockerként (ilyen a copuntry, a reggae - bocs, ha rosszul írtam), míg másokat cikibb (pop, dub step, tüc-tüc), ezeket illik inkább csúfolni. Pedig ez hülyeség. Pont olyan hülyeség, mint azt hinni magadról, hogy vagányabb vagy black metálosként.
Amúgy a fent említett stílusokat szerintem azért nem szeretik a rockerek (és ezt is leírtam már máshol), mert csak a legkirívóbb példák jutnak el hozzájuk. A tehetségesebb egyedek nem, mert ott sem mainstreem az.
16-os.
De mi van, ha én rockerként sem szeretem Kurt Cobaint? Ő is az egyik olyan ember, akit illik szeretni. Akik nem ismerik, azok meg a fiatalok, akiknek nyilván megvan a saját koruk zenéje.
Arról meg, hogy mire nevelik a gyerekeket: most leírtad a probléma forrását, de ettől még nem lesz elfogadott a jelenség.
Mert mi vagyunk a királyok
egy metalos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!