Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy kell visszautasítani egy...

Hogy kell visszautasítani egy kérést?

Figyelt kérdés

Én kifejezetten hülyén érzem magam, amikor nemet kell mondanom valamire, mert szükségét érezném megindokolni a döntésem. Pláne, hogy sokszor rá is kérdeznek. Ettől függetlenül nekem nem kerülne semmibe az a dolog, amit kérnek tőlem, csak el akarom kerülni, hogy kihasználjanak.

Szóval a kérdés az, hogy mit lehet tenni, hogy ne játszódjon le a következő beszélgetés?

- Megcsinálod nekem légyszi?

- Nem.

- De miért?

- Csak.

2014. jún. 20. 20:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Miért kellene megindokolni, hogy más dolgát nem csinálom meg? Azért nem, mert a saját dolgommal foglalkozok.
2014. jún. 20. 20:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

- Nem.

- De miért?

- Nincs hozzá kedvem.

vagy

- Nem.

- De miért?

- Mert a lófaszt a seggedbe, anyádat használd ki.

Én ilyeneket szoktam mondani. Mondjuk nem is a kifinomult diplomáciai érzékemért szeretnek... :)

3/10 anonim ***** válasza:

"Ne haragudj,de most nincs is szabadidőm,mert elfoglalt vagyok!"

"Ne haragudj,ezt nem tudom megcsinálni!"

"Ne haragudj,de most nem érek rá!"

"Más elfoglaltságom van!"

"Ma nem érek rá,bevásárolni megyek!"

"Nem érek rá most más problémáival foglalkozni,mert nekem is van elég sok!" (Ez egy kicsit durvább,de muszáj lekoptatni a durvább kihasználósokat.)

4/10 anonim ***** válasza:
Mondd azt, hogy nem szeretnéd, és kész.
2014. jún. 20. 20:26
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem érek rá, nem az én dolgom, nincs kedvem, ne használj ki, és különben is azért mert a nyúl szőrös és nem borotválkozik!

Válassz! :)

2014. jún. 20. 20:27
 6/10 anonim ***** válasza:

#3-as!

És azért, mert valaki nem akarja, hogy kihasználják, miért kéne odáig alacsonyodnia morálisan, hogy hazudozzon?

Miért kell hazudozni egy olyan embernek, aki csak ki akar használni?

Ha erre nekem bárki tud épeszű magyarázatot adni, az egy életművész!

Ennyire végletesen gyávák igazat mondani az emberek?

2014. jún. 20. 20:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem tudom, miért kell megindokolni, de nagyon fel tudom húzni magam ezen, mert nem hagynak békén. Rosszul esik, ha csak ezért keresnek meg. Egyébként is rosszul kezelem a konliktusokat. Azt hiszem, magamban sokkal nehezebb lerendezni az ilyen helyzeteket, mert lekoptatni azért le lehet bárkit mondjuk azzal, hogy mondok rá egy árat :D

Köszi az eddigi válaszokat egyébként.

2014. jún. 20. 20:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Igen, a 6. válaszoló ráérzett a problémámra.
2014. jún. 20. 20:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Hát, ilyenkor mindig gondolj arra, hogy ő megtenné ugyanezt érted.

Tőlem legutóbb egyik haverom akarta elkérni az autómat, hogy furikázzon számomra idegen embereket. És el kezdtett erősködni, hogy de miért nem adom oda. Szépen emlékeztettem egy esetre, amikor én meg egy könyvet akartam tőle kérni és éles hangon nemet mondott...Persze még így húzta a száját. De komolyan nem értem az ilyen embereket, mi játszódhat le bennük.

2014. jún. 20. 21:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, ja és igen az indoklást nem értem, hogy még elvárják a magyarázkodást.
2014. jún. 20. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!