Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért nem vagyok olyan, mint...

Miért nem vagyok olyan, mint a többi 17 éves lány?

Figyelt kérdés

Csendes és visszahúzódó vagyok. Ma a suliban egy fiú galacsint dobálgatott arra, ahol ülök(nem talált el) és nem szóltam vagy dobtam vissza neki. Mondta valaki, hogy azért csinálja, amilyen vagyok. Azt is mondták, hogy egyszer valaki nagyon megfog verni engem, amiért nem szólok.

Mikor az iskolába vagyok a többiekkel mindig csendben ülök az órán és a szünetben is. Egy barátnőm van, vele szoktam lenni. Ő azt mondta, szeret engem. A többiek meg nem foglalkoznak velem.

Általánosba is ilyen voltam, ott is volt 1-2 barátnőm, az egyikkel még mindig nagyon jóba vagyunk, de úgy terveztem a középiskolát, hogy nem leszek csendbe, de nem tudtam olyan lenni.

A barátnőmön kívül minden lány röhög még órán is, meg állandóan hangoskodnak, kiabálnak. Az egyik lány meg olyan, hogy állandóan beszólogat mindenkinek, meg mondja nekik amit gondol, de órán belepofázik mindig, a tanároknak néha már elegük van vele. Ő meg mondja, hogy inkább vagyok hangos, mint ilyen csendes, aki nem szólal meg. Ha kérdeznek tőlem valamit, válaszolok, esetleg ha olyan vissza is kérdezek, csak a folytatás vagy a kezdés, hogy beszéljek valakivel nem megy.

Miért nem?

Ha valamit nagyon nem akarok, akkor persze megmondom érthetően.

Párkapcsolatom lesz majd így? Vagy ha egy személlyel el is tudnék lenni, neki se kellenne ilyen, aki ilyen az iskolában?

2014. ápr. 2. 14:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
62%

Elárulok egy titkot: minden 17 ées meg van győződve arról, hogy más, mint a többi.

Nem hiszem, hogy az introvertáltságból problémád lesz. Bizonyos dolgok megvalósításához ilyen személyiség kell.

2014. ápr. 2. 14:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, szerintem meg ne akarj olyan lenni, mint a többi, vagyis a 99%.

Hidd el, vannak fiúk, akiknek meg pont ez jön be. Nyilván a társaid szemében te jóval sérülékenyebb, ezáltal bánthatóbb vagy, tudják, hogy rajtad kiélhetik az agressziójukat is, mert nem véded meg magad kellően.

Ne akarj mássá válni, mert az már nem te lennél. Lehet, hogy így sokkal érdekesebb vagy mindenki szemében, mintha beleolvadnál a nagyszájú, feltűnősködő tinilányok közé.

Nem kell mindenkivel erőltetni a beszélgetést, ha nem megy, nem megy, kész. Akivel meg egy hullámhosszon vagy, azzal úgyis megérteted magad.

2014. ápr. 2. 14:51
 3/12 anonim ***** válasza:
Tanuld meg kontrollálni az érzéseidet. Az érzelem mielőtt kialakul gyomortájékon fejti ki hatását. Ha kellően éber vagy észre veheted azt a dolgot ami mindjárt kialakít egy érzést benned, és eltudod dönteni, hogy gátat szabsz neki, és így nem fogod kellemetlenül érezni magad, és az érzés kiváltotta negatív gondolatok se töltik ki a fejed. Gyakorlásképpen ajánlom, hogy nézzél valami nagyon vicces dolgot a neten, amin mindig nevetsz, és ne engedd magadnak, hogy nevessél, csak vedd észre, hogy vicces. Ennél durvább gyakorlat, hogy olyan dolgokat olvasol, nézel amik idegesítenek, és nem hagyod magadban kialakulni az idegességet. Ennél is egy picit messzebb menő dolog, ha holttesteket tanulmányozol, teljes nyugalomban. A légzés nagyon fontos momentum, ha úgy érzed elakar hatalmasodni rajtad egy érzés tudatosan lélegezz nyugodtan, szépen kitartott kifújással. Nem lesz az ember érzéketlen ha nem engedi az érzéseit eluralkodni magán. Boldogság, öröm, lesz továbbra is, mert azok finomabb érzelmek és gátat szabni nem lehet nekik, és a röhögésből mosoly lesz. Azt javallom még ha mégis fellép egy kis ideg benned, tedd azt amit a szíved diktál, azaz ha ba*zogatnak ne nyugtasd meg magad, hogy békén maradj, hanem végtelen nyugalommal, kérdez meg mi a probléma. És töpreng sokat, hogy a rossz érzések diszharmónia szülte érzékelések. Diszharmónia aközött, amit a szíved mond, és amit az elméd állít. Menny szembe az agyaddal, mert ha örömet nem hoz neked, akkor nem kell azt csinálni amit ő mond.
2014. ápr. 2. 15:00
 4/12 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Nyugi, nincs semmi gond Amit tudok tanácsolni, hogy kezdj el valamilyen hobbit, ahol hozzád hasonló emberekkel veheted körbe magad. Én is csendes voltam, de a saját tárasaágomban jókedvű, nyílt. És van párkapcsolatom, és boldog vagyok..... nyugi, nem lesz baj. 27/L
2014. ápr. 2. 15:01
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én sem vagyok egy kiabálós, mindenbe beleszóló fajta, de nem is baj. Már megtanultam, hogy általában az a leghülyébb aki mindenbe bele tud szólni valamit, odaböfögi a hülyeségeit, de ha mélyebben belemegyünk egy témába már hallgat mint a sír.

20-an vagyunk egy osztályban, rájöttem hogy kivel hogy érdemes beszélni, ha érdemes egyáltalán.

Ha meg mindenáron beszélgetni akarsz másokkal, akkor próbáld meg megtudni, hogy mi érdekli, utána meg úgyis meglátod ha vevő a társalgásra.

Gondolom még ilyen fiatalon nem dolgoztál sehol, max diákmunka. Egy munkahely sokat változtathat az ember személyiségén akár ilyen, akár olyan irányban.

Párkapcsolatra meg annyit, hogy volt már hasonló barátnőm és nem volt vele semmi gond, jól megvoltunk. (19/f)

2014. ápr. 2. 15:09
 6/12 strikeman válasza:
Szerintem ez nem gond, mert lehet valaki pont emiatt fog rád felfigyelni, csak majd vedd őt észre, hogy ha próbálkozik. Egyszer csak megnyílsz majd valakinek mindenféle kényszer nélkül :). Az, meg hogy nem vagy olyan, mint a többi 17 éves, akik agyilag 10 évesek de 30-nak hiszik magukat..., hát istenem.
2014. ápr. 2. 15:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Tizenévesen én is ilyen voltam:)

Ne akarj olyan lenni mint a többség. Ha nem akarsz hangoskodni, meg vihorászni, nem kell, és ha ne vagy olyan, ne is próbálj meg olyan lenni, mert úgy nem fogod magad jól érezni. Csak légy önmagad, így is kelleni fogsz valakinek, vannak fiúk, akiknek bejönnek a csöndesebb, visszahúzódó csajok, aztán majd úgyis megnyílnak nekik, ha meglesz a bizalom.

Esetleg a kommunikáción próbálj javítani. Mikor új társaságba kerültem, mindig azt csináltam, hogy odamentem beszélgetni, beszélgettem mindenkivel, mert nem akartam bezáródva élni. Nem vagyok feltűnő meg hangos meg semmi különös, de így vagyok jó mindenkinek. Ne érdekeljenek mások.

21L

2014. ápr. 2. 15:12
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell a hülyékkel barátkoznod, hozzájuk igazodnod. Aki általános iskolában is törekvő már, az már jó esetben olyan gimnáziumba megy, ahol nincsenek hülyék körülötte.

Pl. a Városliget melletti Szent István Gimnázium érettségi átlaga 4,81! ( [link] Egyszer sielésből hazajövet egy csoportjukkal utaztam egy buszon, feltűnt hogy mennyire kultúráltak voltak, miután neten megnéztem az iskola eredményeit, már nem csodálkoztam rajta.

Keresd normális, talpraesett srác ismerettségét (elég ha mosollyal jelzel neki), ő majd nem hagyná, hogy hülyegyerekek fenyegessenek meg szórakozzanak Veled.

2014. ápr. 2. 15:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Párkapcsolati ügyben esetleg olyan problémád lehet, hogy nem akarsz ismerkedni.
2014. ápr. 2. 15:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Igazán felesleges ezen aggódnod. Rengeteg fiú van akinek ez tényleg bejön. Az hogy milyenek a többiek az ne érdekeljen, lehet hogy épp a világ marháival jársz egy osztályba. Ezek a tipikus szerencsétlen hülyék akik játszák az agyuk. Párkapcsolatban természetesen más lesz. Az hogy nemsok osztálytársaddal beszélsz, nem jelent sokat, ettől még nemlesz bajod egy párkapcsolatban. Ahogy mondtad vannak olyanok akik szeretnek. Nem kell hogy sok barátod legyen, elég kevés, akikkel viszont nagyon jóban vagy és teljesen megbízol bennük.

19/F

2014. ápr. 2. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!