Nagyon sok ismerősöm megszól szinte "cikiz" azért mert egyetemen tanulok, és nem dolgozok, mint ők. Ha dolgoznék, akkor azért cikizne sok ember, mert nem mentem tanulni?
A gondom az, hogy sok ismerősöm beszólogat, akik dolgoznak, vagy még munkát se kapnak érettségivel, mert nem elég.
Hogy beszólogatnak, hogy "meddig akarsz még tanulni?" Mikor kezdel már el dolgozni?" "Egyetem? Minek az neked? Azt hiszed akkor érsz majd valamit??" "Igen, és a szüleid meddig fognak eltartani?"
Ezek az emberek általában mind melóznak, vagy otthon eltartottak, akiket csesztetnek a szülők, hogy találjanak már állás.
És ez leginkább a 20-25 éves korosztály, de felnőttek is szóltak már be nekem, hogy "mi az, hogy tanulsz? Miért nem dolgozol? Én már 16 éávesen a földeken dolgoztam!"
Ezekre a beszólásokra nem tudok mit mondani? Lehetne valamit? Valami "közöd?!" beszólást oda vágnom?
És miért szólogatnak be? Mert Ők is szerettek volna tanulni, de a szüleik nem tudták fizetni/nem engedték/azt mondták "menjél dolgozni!"?
Irigységről lenne szó, vagy csak szeretnek engem piszkálni?
És ha dolgoznék, akkor azért kapnáma beszólást, hogy "na mi van, lusta voltál tanulni? Még egy egyetemre se vettek fel?"
irigység, és a saját keserü életükkel nem néznek szembe(nem feltétlen munka ügy) ezért inkább keresnek valakit akibe belerughatnak hogy ök jobban érezzék magukat.ennyi.
tudod más szemében a szálkát...
ne vedd magadra az a lényeg. ha te tudod h ez neked jo akkor csináld! másokra meg gondolj ugy h szegény szerencsétlen emberek akik nem kapnak szeretetet. mert igy van. boldog ember észre sem veszi a másikat ilyen téren hogy belekössön. és nem is érdekli az ö élete.Nincs szüksége kötekedésre és irigységre.
Ez olyan dolog, hogy akármit csinálhatsz, mindig lesz olyan ember, akinek nem fog tetszeni, és ezért beszólogat. Akár Te lehetsz a Föld megmentője egy mortal kombat viadalon, akkor is lenne olyan, akinek nem lenne szimpatikus ez a tetted.
Tudom, mert én is tapasztaltam. De mára megváltozott ez a dolog, mert elkezdtem visszaszólogatni. Pl.: "Mi közöd van hozzá, inkább foglalkoznál a saját dolgoddal! Hadd döntsem már el én, hogy mit akarok, és ne egy ilyen hozzád hasonló huszadrangú b*nkó!"
Vagy tudd meg, hogy mi a gyenge pontjuk és aszerint vágj vissza. Például nekem egy olyan emberke szólogatott be (többek között), akinek a fia börtönben volt lopás meg súlyos testi sértés miatt. Elkezdte mondani a szokásos szövegét, mire valahogy úgy válaszoltam hogy: "Elégedettebb lenne a választásommal, ha én is a sittre kerülnék mint a drága fiacskája?". Azóta messzire elkerül.
Nem szabad hagynod magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!