Szociális fóbiám van mit tegyek?
nekem is az volt.
amikor eltörik 1 pohár és idegeskedsz, hogy " a fenébe, eltört a pohár".
De amikor leszakad a csap és elönti a házat a víz, akkor meg..visszasírod a poharat.
bár igen, néha még visszatér, de már tudom kezelni.
kell találnod egy olyan helyzetet amitől nagyon félsz....és legyőzni azt...az erősebbé tesz..és több és több ilyen helyzetet kell találnod, és folyamatosan le kell őket győznöd.
És ha legyőzted őket, ezeknek a pozitívumok sokasága elnyomja a félelmedet..elnyomja ezt a szoc fóbot.
ez 1 nagyon hosszú folyamat kb 4-5 hónap míg "talán" sikerül ezt elérni, hogy feloldódj.
de 1 pszichológussal mindenképp keress fel...valahogy.
de ha nem akarsz dilidokit....igen..
erőt kell belefektess....
Itt egy blog, amit szociális fóbiások írnak, szerintem nagyon jó.
www.onbizalomnelkul.blog.hu
szia:) én is ebben szenvedek. csak nálam erősebb és testi jelként mutatkozik a vörösödés. ha szeretnél beszélni, írj imélt a : regina1997@citromail.hu
szívesen beszélnék bárkivel aki ebben szenved:/
Az jó, ha van barátnőd. Vele beszéld meg ezt a dolgot, ő tudna segíteni valószínűleg. Egyedül nagyon nehéz lenne.
Én sem voltam pszichológusnál vele, de úgy tudom, hogy a kognitív viselkedésterápiát alkalmazzák, ami abból áll, hogy valójában látva a dolgokat átgondolod a bizonyos helyzeteket és rá kell jönnöd, hogy igazándiból nincs mitől félned, szal nem bámul senki, mert mindenki a saját hülyeségével van elfoglalva, nem gáz, ha megszólalsz és hülyeséget mondasz, mert mindenki csinál ilyet, stb...
A másik fele pedig a gyakorlat. Itt a lényeg pedig a fokozatosság. A legkisebb félelmet keltő helyzettel kell kezdened, bele kell menned, és le kell győznöd. Kérhetsz segítséget a barátnődtől, de ne hagyd, hogy megcsinálja helyetted! Aztán nem tudom... *varázslat* ...és már nem is szorongsz a társas helyzetekben :Đ
Ne aggódj, hamarosan vége a sulinak! Hidd el, ha kikerülsz a mostani közegedből, és rájössz, hogy megállsz a lábadon, megerősödsz minden tekintetben.
Szerintem ne tarts a pszichológustól...tök menő...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!