Szerintetek mi a mostani fiatalok legnagyobb hibája?
Gondolkodás nélkül cselekszenek, forrófejűek, ostobák, meggondolatlanok, gyerekesek (bár ez utóbbi talán nem minden esetben felróható, ha egyszer gyerekek is) illetve nem tudnak helyesen írni (ebbeN)...
Az pedig, hogy túl korán nőnek fel, igen nagy-nagy tévedés. Szabó Magda Születésnapjában Jutkának korán fel kellett nőnie, mert meghaltak a szülei, és neki kellett minden intézni, mivel a nagyanyja is betegeskedett. De Te, úgy vélem, arra gondolsz, hogy AZT HISZIK, hogy felnőttek, miközben NEM...
Az az érzés, az a félelem, hogy lemaradnak valamiről.
Meg az, hogy mindent korán kezdenek, legyen ez bármi...
Hamar kiélik magukat minden téren, és 23-24 évesen majd fognak ülni kiégett emberként...hát ha ez kell nekik.
Szerintem sokkal jobb a megfontoltság.:)
táborok hiánya, múzeumok nem látogatása, kulturális programokon való nem részvétel, főleg aktívan
Ugyan már, ettől lenne valaki egyenes, tiszta és jó ember? Ne viccelj... Ez legfeljebb a szociális képességeket csökkenti, ami tény, hogy nem jó, de nem feltétlenül emiatt válik valaki lelketlen f@sszá.
Nagyon nagy hatást gyakorol rájuk a média, ahol csak azt látják, hogy erőszakkal, vagy testiséggel (szex) érhetnek el, kaphatnak meg valamit...
Azt látják, hogy az a menő, ha kemény gyerekekként meg útszéli k.-ként viselkednek.
Nem az a céljuk, hogy boldogok legyenek szegénységben aká), hanem hogy mindenárom minél több pénzt, és pénzt és pénzt kapjanak. Hogy csak follyon a lé... De ez sem elég, mert igy is elégedetlenek, boldogtalanok lehetnek. A pénzben látják a boldogságot.
Erőszakosság=empátia hiánya.
De ez nem a fiatalok hibája, ez a társadalom hibája.
Én 15 éves vagyok. Kivétel, ugyanis kivételnek számít az, aki nem ilyen.
Szerintem nagy részben a szülők hibája. Ha foglalkoznának a gyerekekkel, nem akarnának önállóak lenni, élveznék a gyerekkort. De az engedetlenség is a szülők hibája. Nincs szabály, nincs büntetés, azaz nincs nevelés. Nevelés nélkül odajutnak mint ismerősöm, 16 évesen a rendőrségről hozták ki a szülei, mert tehetősek és a fiút garázdaság, lopás és bódító hatású szer használata miatt vitték be ( drogozott ). 16 évesen mit akarnak nevelni rajta? Kis korban kell 1-2 pofon, hogy megtanulja mi helyes és mi nem.
A másik ok, hogy túl hamar akarnak felnőni. 12 éves kortól a cigi, az alkohol, a bulik, a részegség, a szex a menő. Engem kiröhögtek, hogy elmentem szánkózni 15 évesen. Nevetnek rajtam, hogy még nem próbáltam ki a cigit, még nem szexeltem és hogy még nem voltam részeg. Ez a 2 legnagyobb probléma.
Igen, ezt így én írtam, 15 évesen.
19# ez most az én válaszom kiegészítése, vagy nem hiszel nekem és azt hiszed, hogy képmutató vagyok?
17-es vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!