Mire jó, hogy egy (házas) párnak, esetleg családnak (apa-anya-gyerek (ek) ) közös profilja van egy közösségi oldalon?
De ha én egyiküket ismerem, a másik felet nem, akkor honnan tudjam pl. hogy ki van épp fenn? Oké, szól a társának, de azért ez elég faramuci helyzet tud lenni.
Ennyire nem bíznak manapság egymásban a párok? :O
Eszembe nem jutna ilyet csinálni, és nem tartom szerencsésnek. Van, volt és lesz is sok olyan dolog, amit csak a barátommal szeretnék megosztani, a feleségével pedig egyáltalán nem.
Ennél eggyel enyhébb formája a dolognak, ha ez a közös profil "pluszban" jön létre, a privátja megmarad mindenkinek.
De nyilván ezt is bolondságnak tartom, és akár szakítóok lenne nálam, ha ilyenre rá akarna venni egy barátnőm.
Gyakran látom én is, de hülyeségnek tartom. (Meg barátnőm szerint is az.)
Gondolom én, egyesek így akarják úgy feltüntetni, hogy mekkora fene nagy a harmónia köztük.
Na, erre mondom én mindig, hogy a kirakat az egy dolog. Hogy mi van mögötte, az meg egy másik.
Régen nekünk is volt közös, de aztán töröltük, mert nem volt sok értelme, volt saját is és amúgy is inkább azt használtuk.
Azt tudom elképzelni, hogy szinte egyáltalán nem használják a Facebook-ot, nem ott intézik a levelezéseket, stb., mondjuk csak azért vannak fenn, hogy néha megnézzék a családi képeket, vagy ilyesmi és csak ennyiért nem akarnak két fiókot nyitni. De szerintem ilyenkor csak a közös ismerősök vannak felvéve, legalábbis én így tapasztaltam.
Elég sok ilyen panaszt hallottam már, hogy valakiknek közöl Facebook-uk van, vagy hogy valaki fiókját a párja is kezeli, stb.
Meg kell szokni, hogy a Facebook nem mindenkinek jelent magánszférát, nem mindenki ott intézi a privát ügyeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!