Nektek is minden iskolai tanévetek teljesen más hangulatban telik?
Nekem így van. Végigmegy egy év, rengeteg eseménnyel, aztán jön a nyár, és mintha minden megváltozna egy nyár alatt, és az új tanév egészen máshogy zajlik majd. Minden esemény más jellegű, minden tanévben. Mintha minden tanév egy másik fejezet lenne. Gimiben az első tanévemben még olyan mintadiák voltam. Minden iskolai rendezvényen ott voltam, kialakítottam magamnak egy jövőképet, sokat tanultam, szorgalmas, közösségi ember volt az osztályon belül. Kiépítettem a kapcsolataimat, de mindent csak osztályon, max évfolyamon belül. Pasizásnak, züllésnek még nyoma sem volt, csak a suli körül forgott minden.
Tizedikben mintha csak kicseréltek volna. Akkor indult be minden, rengeteg érzelmi hullámvölgyem, csalódásom volt. Egy kicsit lelankadt a lelkesedésem az iskola iránt, és egy kicsit zülleni kezdtem. Lettek közeli barátaim, kaptam szerelmi vallomásokat, már elkezdtem fiúkkal mindenféle kapcsolatokat kialakítani. Érzelmileg az volt a legszélsőségesebb év, eléggé elveszett voltam, és néha magányos.
Tizenegyedik, mintha megint kicserélték volna az egész világot. Megint kiegyensúlyozott lettem, és igyekeztem elfelejteni a második évet. Ismét összejött az osztály, de most egészen máshogy, sokkal mélyebben, érettebben. Azt hiszem, a második év alatt változott meg mindenki a legjobban. Mindenki elvesztette a szüzességét, rengetegen elkezdtek dohányozni, bulizni, folyton összegyűltünk és beszélgettünk. Igazi házibulik voltak, amik azelőtt nem.
Az utolsó év már az érettségi jegyében telt. Mindenki keményen tanult, megint egészen más volt, mint az előző évek, megint az iskola került előtérbe, de nem úgy, ahogy kilencedikben, hanem sokkal komolyabban.
Nyilván nincs olyan, hogy minden év ugyanolyan, de nektek is ekkora hatalmas különbségek vannak tanév és tanév között? Kíváncsi vagyok, írjátok le hosszan :D Köszi!
Nekem is, de azért olyan hosszan nem írnám le. Pl.:
kilencedik: full depresszió, nem érdekel semmi
tizedik: idegbeteg, utálok mindenkit, én vagyok a legokosabb
tizenegy: halál nyugodt és szorgalmas lettem
Kilencedik: "csak éljem túl ezt a napot is"
Tizedik: "ez nem is olyan rossz... de azért már vége lehetne"
Tizenegyedik: "tök király ez a suli"
Tizenkettedik: "a francba, el kell menni..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!