Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ti mit tennétek? Elsősorban...

Ti mit tennétek? Elsősorban hasonló helyzetet megélt emberek válaszát várom, de minden tanács értékes lehet. Mit választanátok?

Figyelt kérdés

29/F vagyok aki 6 éve él külföldön. Otthon nem kaptam munkát, ezért muszáj volt távoznom. Hat év alatt sikerült egy biztos munkát találnom. Nem szűkölködöm, de általában csak hónapról hónapra elég a bérem az itteni viszonyok közt (200 e. for.). Mindenem megvan, de minél tovább, annál többször üti föl a fejét a magány. Volt már itt barátnőm több is, de a nyelvkülönbségek miatt nem tudtam teljesen önmagam lenni és ennek köszönhetően nem volt egyik sem hosszútávú kapcsolat. Régi vágyam, hogy Magyarországra költözzek és újra az anyanyelvemet használhassam. Viszont akkor föl kellene adnom mindent az itteni életemből.

Mit tennétek a helyemben? Megtagadnátok önmagatok és lemondanátok az anyanyelvről, vagy föladnátok mindent és követnétek a vágyaitokat? Ha több info kell rólam, írjatok prv.

2014. jan. 2. 05:40
 1/9 anonim ***** válasza:
58%
Több ismerősöm is van külföldön. Közülük nem egy talált odakinn magyar párt. Elég sokan élnek külföldön. Szerintem a legegyszerűbb, ha körülnézel a kint élő magyarok közt, hátha.
2014. jan. 2. 07:23
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Adtam már fel álmokat nő miatt. Nem éri meg. Olyat keress aki az álmaiddal együtt elfogad.
2014. jan. 2. 07:23
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem Magyarorszagon sem talalnal partnert ezzel a hozzaallassal.

1. ahogy mas is irta, nezz korul a kint elo magyarok kozott, haroszazezer magyar el pl. Angliaban, ha ennek csak a fele lany... Szoval nezz korul a magyarok kozott.

2. tarskereso oldalak, ahol feltunteted, hogy melyik orszagban elsz, es parkapcsolat eseten is ott szeretnel elni

3. gondolkodj el azon, hogy neha nem baj az, ha az asszony nem erti, mit beszelsz telefonon

Az elso hazassagomban magyar volt az asszony, meteres mukormokkel, egesz nap a hajaval meg a sminkjevel volt elfoglalva, meg hogy neki milyen rossz dolga van mert nyolc es fel orat dolgozik haromszor egy heten es hogyha szulni fog akkor biztos el fog hizni es akkor ha gyerek lesz akkor hogy megyunk bulizni - na akkor takarodj.

Masodik hazassagomban - itt hazasodtunk - orulok, hogy en magyar vagyok, es a felesegem nem. Kilenc eve vagyunk egyutt, ket fiam van, hidd el, jo igy. El nem cserelnem egy magyar nore.

2014. jan. 2. 07:55
 4/9 anonim ***** válasza:
59%

Én biztos hazamennék Magyarországra.

A kinti 200 ezres fizu az itthon úgy 80-nak felel meg, annyit fizető állást itthon is fogsz találni, tehát az életszínvonalad nem csökkenne, viszont mindent ismersz, jó az időjárás, és nem kell ecsetelni, hogy milyen kiváló egy magyar lány.

2014. jan. 2. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
55%

1. Ha visszaköltöznél, akkor életed végéig azon mérgelödnél, hogy miért adtad fel a jobb életet semmiért.

2. Ha 6 éve kinn élsz, akkor már illene anyanyelvi szinten tudni az ottani nyelvet, amennyiben ez nincs meg - és a kérdésed alapján ez a helyzet, iratkozz be egy nyelvtanfolyamra és tökéletesítsd.

3. Hidd el, a magyar nö sokkal nagyobb csalódás lenne, mint az ottaniak.

4. Az anyanyelvet NEM kell feladni, de ne ez legyen az irányító az életedben, ebböl sem megélni, sem boldogan élni nem lehet.

2014. jan. 2. 08:36
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is külföldön élek, 5 év után kb ugyanezek az okok miatt akartam hazamenni. Hiányzott az anyanyelv, más nyelven pedig nem tud az ember olyan őszintén elbeszélgetni, nem is beszélve arról, hogy sok érzést csak egy magyar ért meg.

De mielőtt hazamentem, úgy döntöttem teszek egy utolsó próbát és minden követ megmozgatok, hogy barátokra tegyek szert. Közösségi oldalakon kinéztem helyi magyarokat és direkt levélben felajánlottam, hogy barátkozzunk (10 levélből 6 barátság lett! Ennyire pozitívan álltak a barátkozáshoz a helyi magyarok!) Felkerestem a helyi magyar szerveződéseket, mindenféle magyar programra elmentem. Szó szerint rengeteg programom és nagyon sok ismerősöm lett. Kb fél év múlva egy magyar bulin találkoztam életem párjával, azóta már házasok vagyunk, kisbabánk is van!

Szóval nem lehetetlen, csak neki kell állni dolgozni érte.

A másik módszer esetleg társkereső oldal lehetne. Akár Magyarországról is levelezhetsz jelöltekkel. Ha tényleg komoly kezd lenni, akkor találkoztok majd, egy ideig menni fog az utazgatás aztán majd ráérsz eldönteni, hogy külföldön együtt vagy hazamész hozzá.

Sok sikert!

2014. jan. 2. 08:49
 7/9 anonim ***** válasza:
Kérdezhetek valamit? 6 éve élsz külföldön és nehézséget okoz a nyelv? Akkor szerintem tényleg gyere haza. Én, amikor kimentem Németországba, középfokú szinten beszéltem és amikor 2,5 év múlva visszajöttem, közel anyanyelvi szinten. De az elején se volt gond a nyelv. Veled valami baj lehet.
2014. jan. 2. 13:45
 8/9 A kérdező kommentje:
Nincs bajom a nyelvvel, kb. 1 év után már közel anyanyelvi szinten beszéltem és beszélek is. Mivel van egy kis akcentusom (és mindig is lesz), az emberek simán azt hiszik, hogy az ország keleti régióiból jöttem és van egy kis tájszólásom. Mikor megmondom, hogy magyar vagyok általában csodálkozva mondják, hogy egyáltalán nem venni észre a kiejtésemen. Engem a családalapítás gondolkodtat el. Mivel én jöttem ide, nekem kell alkalmazkodni. Szóval, nyeljem-e le, hogy valószínűleg én leszek az utolsó magyar ajkú és kultúrájú a családomból vagy ne? A józan eszem azt mondja mindegy hol élek csak jó legyen. A vágyaim viszont az ellenkezőjét, hogy illene tovább adnom amire tanítottak (nyelv, kultúra, stb.).
2014. jan. 2. 15:13
 9/9 anonim válasza:
Szerintem maradj. Mi a férjemmel hazaköltöztünk Magyarországra 4 év külföld után, majd másfél év múlva vissza Angliába. (Kint ismerkedtünk meg.) Otthon már nem találtuk a helyünket. Egy másik ismerős is hazaköltözött 2 éve és épp a napokban írt, hogy ő is jön vissza...
2014. jan. 4. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!