Szerintetek mit mond a netikett arról, kell-e válaszolni karácsonyi jókívánságos levelekre, üzenetekre?
Hogy a netikett mint mond, azt nem tudom
De az etikett szerint illik a jókívánságokat megköszönni.
Én is mindig válaszoltam, mert "jajj, udvariasság", aztán az a fura helyzet állt elő, hogy hétköznapokban az illető nem levelezik, hiába írok neki, nem válaszol, ilyenkor és húsvétkor pedig megkapom a jókívánságot, mert be "copy-paste"-li a címlistáját...
Illik rá válaszolni, de szerintem ilyen esetben (ha hétköznap nem tartja a kapcsolatot a másikkal és ilyenkor is csak a copy-paste-nek köszönhető hogy kapok üzenetet, akkor minek válaszolni?
Annyira utálom az ilyen álszent baromságokat és boldog/kívánok üzenetek h nem h nem válaszolok hanem inkább ki is törlöm.
Gyerek koromban a képeslap küldés sem értettem de legalább már az eltűnt.
Amúgy a netikett szerint biztos illik válaszolni. Ha van valakinek kedve arra h ezzel töltse az idejét h ezekre reagáljon.
Olyan netikettet még nem láttam ami erre külön kitérne, netikett általában a közösségi viselkedést szabályozza.
Én ha személy szerint én kapom a levelet, szoktam rá válaszolni, ha sok címzettel együtt, akkor nem (abban az esetben, ha az illető egyébként a hétköznapokban nem válaszol a levelemre és ekkor is csak azért kaptam mert címlistáján rajta vagyok).
Sajnos magyarok és Magyarország....itt senki semmire nem felel. Sőt ami még a felelősséget illeti az is itt kérdéses!
Vezetőink csalnak/lopnak de felelni netán börtönbe....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!