Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek mit mond a netiket...

Szerintetek mit mond a netikett arról, kell-e válaszolni karácsonyi jókívánságos levelekre, üzenetekre?

Figyelt kérdés

2013. dec. 27. 10:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Hogy a netikett mint mond, azt nem tudom

De az etikett szerint illik a jókívánságokat megköszönni.

2013. dec. 27. 10:19
 2/11 anonim ***** válasza:
51%
Illik válaszolni, ha nincs semmilyen technikai probléma, mint például áramszünet, nem megy el az internet, vagy ahol hozzáférek, ott hagynak a kapott üzenetekre válaszolni.
2013. dec. 27. 19:07
 3/11 Palotás Imre válasza:
76%
Attól függ, hogy milyen módon kapom. Én például nem szeretem , ha két tucat címzett között vagyok az egyik. Az ilyenekre még jó ismerősök esetén is csak kivételes esetben válaszolok.
2013. dec. 29. 12:56
 4/11 anonim ***** válasza:
32%
Mindenképpen illik rá válaszolni,még akkor is,ha ,,2 tucat" között kapod!Ha valakit ki akarok zárni az életemből,szóval örökre leírtam,akkor nem válaszolok.Más esetben okvetlen,elemi udvariasság.
2013. dec. 30. 10:06
 5/11 anonim ***** válasza:
51%
Azt kifelejtettem,hogy közelinek szeretetből,távolinak elemi udvariasságból,ez nyilvánvaló.
2013. dec. 30. 10:38
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindig válaszoltam, mert "jajj, udvariasság", aztán az a fura helyzet állt elő, hogy hétköznapokban az illető nem levelezik, hiába írok neki, nem válaszol, ilyenkor és húsvétkor pedig megkapom a jókívánságot, mert be "copy-paste"-li a címlistáját...

Illik rá válaszolni, de szerintem ilyen esetben (ha hétköznap nem tartja a kapcsolatot a másikkal és ilyenkor is csak a copy-paste-nek köszönhető hogy kapok üzenetet, akkor minek válaszolni?

2013. dec. 30. 10:47
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Annyira utálom az ilyen álszent baromságokat és boldog/kívánok üzenetek h nem h nem válaszolok hanem inkább ki is törlöm.

Gyerek koromban a képeslap küldés sem értettem de legalább már az eltűnt.

Amúgy a netikett szerint biztos illik válaszolni. Ha van valakinek kedve arra h ezzel töltse az idejét h ezekre reagáljon.

2013. dec. 30. 12:40
 8/11 anonim ***** válasza:

Olyan netikettet még nem láttam ami erre külön kitérne, netikett általában a közösségi viselkedést szabályozza.

Én ha személy szerint én kapom a levelet, szoktam rá válaszolni, ha sok címzettel együtt, akkor nem (abban az esetben, ha az illető egyébként a hétköznapokban nem válaszol a levelemre és ekkor is csak azért kaptam mert címlistáján rajta vagyok).

2013. dec. 30. 14:49
 9/11 A kérdező kommentje:
Hát.. köszi a válaszokat! Közben az történt, hogy visszanyalt a fagyi: én is úgy jártam, hogy pár emberke nem válaszolt az ilyen tárgyű levelemre ellenére annak, hogy személyre szólóan, valóban őszintén írtam a jókívánságot. Rossz érzés, mit ne mondjak, ezért most válaszolok a személyes hangvételüekre és a listásakat törlöm csak.
2013. dec. 30. 18:02
 10/11 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos magyarok és Magyarország....itt senki semmire nem felel. Sőt ami még a felelősséget illeti az is itt kérdéses!

Vezetőink csalnak/lopnak de felelni netán börtönbe....

2013. dec. 31. 07:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!