Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Civilizáción kívüli pontok...

Civilizáción kívüli pontok létrehozása?

Figyelt kérdés

Magány, esetleg menedék, vagy vészhelyzet céljából építenék lakott területeken kívül, közel, vagy távol eső részekre túlélődombokat.

Ez azt jeleti, hogy felhúznék egy szigetelt könnyűszerkezetes dómot (félkört) kb 4 méteres átmérővel, és az egészet lepátolnám olyan 50 centi földdel, majd megvárnám amíg benövi a gaz.

Elvileg, miután ez megtörtént, a belső tér már csak az enyém. Nagyon kicsi rá az esély, hogy bárki is megtalálja.

Mindig tudnám, hogy az országon belül hol vannak ilyen "bázisaim" valamennyi tartós kaját is betennék, ásványvízet, stb, esetleg valami balatoni strandkukából szervált megragasztott matracot behúznék huzatba, és ez ágyként is funkcionálna. Tehát tudnám hol tudok azonnal aludni ha megyek valahova, vagy valami.

Így nem lenne folyton olyan érzésem, hogy haza kell mennem, vagy napi 2-3 ezreket kell szállásért fizetnem esetleg egy vidéki városban, vagy a balatonon.

Nagyon agyament ötlet? xD

2013. okt. 12. 15:25
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:

A végén még így be lehet majd rendezni :D

[link]

Nagyon maszek lenne.

Ja igen, még egy célra is jó. Kibővítené a területemet :) Külföldre is mehetnének ilyenek, ott lazábbak az építési hatóságok, legalábbis nem feltételeznek engedély nélküli építettést hacsak nem cigánytelepről van szó, ha nagyon jó még bérbe is lehetne adni :D de ez már más történet.

2013. okt. 12. 16:52
 12/45 anonim ***** válasza:
21%

A ponyva a számomra "gyenge pont". Idővel, az ilyen ragasztott ponyvás akármi belül úgy bepenészedne, hogy nem akarnál szerintem benne lakni. :\ Inkább ásnék a föld alá, és az egyszerű "metróalagút" elvet követném, lefele lépcsővel, persze rozsdamentes acélból, (vagy konténert kellene oda vitetned... :D).

[link]

ilyesmit, csak a legkisebb konténerrel.

2013. okt. 12. 17:41
 13/45 A kérdező kommentje:

400 ezertől kezdődik. Amit én tervezek, az ilyen lenne:

[link]

Csak téglalap zártszelvényből (egészen pontosan 3x2 centis alapú 1 mm anyagvastagság)

[link]

A kötése így lesz megoldva (ugyanígy) csak fa helyett acélt képzelj oda.

Nagyon részletesen átgondoltam, kitaláltam.

Ha elég nagy a belső tér, és totáldurván leszigetelem kívül, az megvédi az acélt a rozsdától és kizár MINDEN nedvességet. Így a penész lehetőségét is. Tudom, párásodás van, de az is elenyésző.

2013. okt. 12. 17:49
 14/45 A kérdező kommentje:

Ja igen, az anyagárakat nem írtam le.

Az acélváz ára 20 ezer lenne ha 3 méter átmérőjű épületet akarok. Ezt amúgy muszáj ekkora anyagokból különben életveszélyes lenne az építmény.

A ponyva meg ingyen lesz. Nem nejlonzacskóból lenne hanem rendes bikaerős kamionponyvából németből hozatva.

[link]

2013. okt. 12. 17:51
 15/45 A kérdező kommentje:

3 centis acélcsöveket fogok vágatni 1 colos vastagságban és 2 réteg bivalyerős hilti szalaggal fogom a zártszelvényekre fúrt lyukakat összeszegecselni.

Ezzel olyan dómot kapok majd amire terepjáróval is rá lehetne állni, a ponyva csak azért kell, hogy ezt a viszonylag drága és erős szerkezetet nagyon olcsó falazattal ellensúlyozzam.

2013. okt. 12. 17:56
 16/45 A kérdező kommentje:
2013. okt. 12. 18:20
 17/45 anonim ***** válasza:
0%
Nem rossz. Attól nem félsz, hogy a vékony földréteg, amikor valaki "nekimegy" a dombodnak, akkor el kezd "hullámozni" a ponyva miatt? Oké, feszes meg minden, de attól még az nem "fix" cucc. :\ Engem az aggaszt a leginkább. :D
2013. okt. 12. 18:28
 18/45 A kérdező kommentje:

Hát nem hiszem, az acélszerkezet ugye fix. A ponyva meg csak a háromszögeknél fog púposodni. Amúgy olyan helyre építeném, hogy nem hiszem, hogy sok ember "nekimenne" amúgy meg a kamionok is elég erős oldalszelet kapnak, sőt, néha komolyabb hatásokat is el kell viselnie a ponyváknak és bírják.... miért ne bírna el mondjuk 100 kilót? Ráadásul a teher el is oszlik és főleg az acél viszi majd el.

Szóval attól nem félek :D Szerintem nem fog ez himbálózni. Totál fix lesz, a ponyva kifeszül, és olyan lesz mint valami lemez.

2013. okt. 12. 18:48
 19/45 A kérdező kommentje:
Ha nagyon belejövök lefele bővíthetem belülről :D Döngöléssel meg szerintem erősíthető, illetve ha rádobálok mindenféle gallyakat,ágakat a környékről a szerkezetre. Ez még a gazt is táplálni fogja
2013. okt. 12. 18:51
 20/45 anonim ***** válasza:
0%

végülis :P

Agyalok, hátha lesz még "ötletem", kérdésem, problémám. :D

2013. okt. 12. 18:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!