Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan változzak meg?

Tanya kérdése:

Hogyan változzak meg?

Figyelt kérdés
Huh. Szóval az van, h a suliban van 4-5 ember, akivel jóban vagyok és tök jól elvagyunk, de a többiekkel nem szoktam beszélgetni. Nem tudok miről. Én szeretek egyedül lenni, vagy csak csendben ülni és hallgatni a többieket, de meg szeretnénk változni, bár sosem voltam egy beszélgetős típus. Nem tudok miről beszélgetni. És az a kínos csönd, amikor nem tudom, h mit mondjak.....borzalmas. Lécci segítsetek!

2013. aug. 25. 20:44
 1/2 anonim ***** válasza:
Érdeklődj több dolog iránt, ami a többieket érdekli például. Vagy egyszerűen érdeklődj utánuk, mesélj vicceket, sztorizgass. De szerintem nem kell erőltetni olyan nagyon azt, hogy mindenkivel el tudj beszélgetni. :) Inkább csak arra törekedj (szerintem, nem kell megfogadni), hogy kevesebb olyan ember legyen, akivel rosszban vagy, és többször találkoztok az életben. :)
2013. aug. 25. 21:06
 2/2 anonim ***** válasza:

Az első válaszoló nagyon sok jó dolgot írt. Én is kb. ilyen vagyok mint te. Szeretek sokszor egyedül lenni, csak úgy csendben, nyugiban, mások hülyeségét elhallgatni. Ami még furcsa, hogy azokkal, akiket kevésbé ismerek, úgy értem hiába járok vele egy osztályba, akkor se tudok róla szinte semmit, azokkal az emberekkel sokkal kevésbé tudok felszabadult lenni, és emiatt elég sokan elkönyvelnek félénknek, meg csendesnek. Az érem másik oldala meg pont ellenkező, akiket nagyon is hogy jól ismerek, velük bármiről el tudok beszélgetni, hülyéskedni, szórakozni, viccelődni, be sem áll a szám.

Én elfogadtam magam, hogy ilyen vagyok. Az elején távolságtartó vagyok mindenkivel szemben, szeretem az embereket "felmérni", kivel érdemes esetleg jobban is megismerkedni, többet eldumálgatni, s miután megtörik a jég, utána már mások is látják, hogy milyen valódi énem. Gondolom ez a kínos csönd, azért kínos annyira számodra, mert azt hiszed, hogy mások unalmasnak látnak, hogy azt hiszik rólad, veled nem lehet semmiről dumálni. Szóval próbálj tényleg nyitottabb lenni, csatlakozni több beszélgetéshez (de ne erőltesd magadra, ha nem akarod), és a legfontosabb, hogy nem kell mindenkinek a barátodnak lenni, elég hacsak jó osztálytársi viszonyban vagytok.

2013. aug. 27. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!