Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Folyton sebet ejtek a környeze...

Folyton sebet ejtek a környezetemen úgy, hogy nem is tudok róla. Mit tegyek ellene?

Figyelt kérdés

Annyira próbálkozom mindig vissza fojtani az érzéketlenségemet, de van, hogy nem sikerül és ilyenkor nem is tudok róla. Volt, hogy hónapok múlva mondta el nekem valaki, hogy ez és ez történt, ezt meg ezt mondtam és valakit megbántottam. És ilyenkor belátom, hogy igaza volt, de az adott helyzetben nem veszem észre. Is ki tudja, mennyi minden van a múltban, amiről nem is tudok? Azt érzem, hogy a szüleim már nem igen vesznek komolyan pont ez miatt. Hisz sokszor kellett miattam szégyellniük magukat. A tágabb család meg csak megtűr. Barátaim sincsenek.

Tényleg igyekszem mindig odafigyelni. Egyszerűen érzéketlen vagyok, ezért sokszor nem is gondolom arról, amit teszek, vagy mondok, hogy az rossz. Volt valaki hasonló helyzetben? Mit lehet tenni ez ellen?

2013. aug. 4. 21:36
 1/3 anonim ***** válasza:
Ha tényleg érzéketlen lennél, nem izgatna, hogy megbántasz másokat.. :)
2013. aug. 4. 21:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Hy!

Próbálkozz azzal hogy a másik helyébe képzeled mindig magad!Ez önző természetre vall,jobban oda kell figyelni másokra,azt nézd hogy másnak mi az ami jól esik.

Szóval egyszerű a téma,mindig próbáld belegondolni magad a másik helyébe ,hogy neked jól esne meg stb.

2013. aug. 4. 21:46
 3/3 anonim válasza:
Tudod van egy mondás:"Úgy bánj másokkal,ahogy te is elvárnád,hogy veled bánjanak."Ha ezt betartod,szerintem nem lehet nagy gondod.:)
2013. aug. 21. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!