Miért van az hogy a Pestiek ennyire falusi ember gyűlölők?
Bocsi de nagyon felhúztak! Egy nagyon kicsi faluból jöttünk. Pesten nyaraltunk a nagynénénknél a nővéremmel. Persze mikor sétálgattunk a parkba éppen a kis tanyánkról csevegtünk. Azt beszéltük hogy vajon most mi lehet a lovainkkal, juhokkal, meg hogy mikor hozzák az új kiskecskéket a szüleink.. Na persze jön szembe velünk egy kb. 16 fős csoport, tele mindenféle korú ronda emo-s, goth, utcalány kinézetű emberrel. Gondolom hallották amit beszéltünk mert mikor elhaladtunk melletük ezt kiabálták nekünk:
-Falusi rib.ncok!
Bocsi, persze biztos vannak kedves városi emberek is! De ez aztán..
Rátok ezt kiabálják, másokra meg mást. Ezeknek a céltalan, eltévedt gyerekeknek nincs más ötletük. Lehet, hogy kissé buták is.
Amúgy szerintem is létezik ilyen, hogy a fővárosiak lenézik a vidéket, még a városiakat is. A tanyával nagyon nem tudnak azonosulni, nem ismerik, azt még jobban kikezdik.
Első:
Köszi! Rájöttem. Mintha egy falusi csaj nem lenne-e ugyan olyan rangú mintha városi lenne!
Kérdező: Ezek az embernek látszó véglények csak a saját értéktelenségüket próbálják leplezni mások gúnyolásával.
Hagyd őket figyelmen kívül.
A vidéki életnek pedig nincs párja. Én semmiért nem adnám, hogy gyakorlatilag falusi környezetben nőttem föl.
Az ilyen emberekkel nem kell törődni. Ez a fajta beleköt mindenkibe, akit lát. Valakit azért szól le, mert vidéki, mást azért mert nem tetszik neki a ruhája, megint mást azért mert levegőt mert venni. Az ilyenekkel nincs mit tenni.
Én budapesti vagyok, de sem nekem, sem az ismerőseimnek semmi baja a vidékiekkel. Nekem is élnek rokonaim kis faluban, és szerintem lenyűgöző életük van. Ott minden nyugodt, tiszta a levegő, vannak állataik. Valahol irigylem őket, de én már csak városi maradok. :)
Egyébként sajnos igaz, hogy a bunkózás oda-vissza megy. Egyszer általános iskolás koromban egy vidéki nagyvárosban voltunk osztálykiránduláson. Épp egy hídról néztünk lefelé, figyeltük a folyót, beszélgettünk, nem csináltunk semmi feltűnőt. Egyszerre csak a túlparton haladó fiatalok elkezdtek nekünk átkiabálni: "Bunkó pestiek!" Azóta sem jöttem rá, hogy miért voltunk bunkók vagy egyáltalán honnan tudták, hogy pestiek vagyunk.
Szóval ne aggódj, ilyen emberek sajnos vannak mindenhol. :C
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!