Miért győzködi magát minden ember, hogy csak az számít, amit ő gondol?
Mások véleménye meg nem. De most komolyan: ki szereti,ha megszólják?
Persze,nem lehet minden egyes véleménnyel foglalkozni,de úgy kb. azért ez nem áll mindenre. Pl. nem rohangálok rózsaszín hajjal,pucéran,mert nemhogy megszólnának,még el is vinnének. Pedig tegyük fel,hogy nekem ez milyen jó lenne. Szóval értitek a különbséget.
van olyan a személyiségedben hogy felettes én, ez összefoglal mindent aminek meg kell, meg akarsz felelni: például társadalmi szokások, törvények, más emberek
például hiába vagy éhes nem vered ki a másik ember kezéből a kaját mert ez alapvető társadalmi elvárás. meg ha hulla fáradt vagy de hallod, hogy jön hozzád egy szép nő akkor összeszeded magad és kitakarítasz.
na valami ilyesmi lehet az ami visszatart attól hogy pucéran rohanj végig a főutcán. meg ami visszatartja az átlag embert attól, hogy szmokingban, esernyővel a Dunába álljon
itt jön be a képbe az, hogy milyen erős benned az önmegvalósítás vágya. ugyanis vannak ilyen motivációs tényezők, magyarul cselekvésre ösztönző erők, erősségi sorrendben: életben maradás, félelem, szégyen, társadalmi elvárások és önmegvalósítás. na ahhoz hogy pl a félelmet legyőzze az önmegvalósítás, nagyon elszántnak kell lenni. vagy őrültnek :D
az meg más téma, hogy az embereket nem érdekli a másik véleménye. ez azért van mert nagy az egójuk és hiányzik belőlük az alázat. mondjuk én se vagyok kíváncsi mindenki véleményére, például van olyan ember akiről annyira ordít a sikertelenség és lúzerség hogy nem tudok sokat adni az ő véleményére. meg van olyan helyzet amikor jogosan lehet nem foglalkozni a másik véleményével, pl ha te pénzelsz vagy tartasz el valakit vagyis nálad van a több pénz, a pénz diktál, szóval az lesz amit te mondasz és ez természetes.
Az esernyősön jót nevettem most, én is hallottam :-)))
A pucéran rohangálás pedig valóban nem volt jó példa, mert nemcsak azért nem teszi meg az ember, mert mások vagy önmaga elvárása miatt, hanem amúgy sem.
Azt szerettem volna igazából mondani, hogy szerintem azért egészséges mértékig kissé számít azért mások véleménye is, nemcsak a magunké, mert azt komplett önzőségnek tartom. És ezt szerettem volna végülis megkérdezni, hogy más is így látja-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!