Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Miért gondolják azt, hogy...

Miért gondolják azt, hogy félek a kutyáktól csak azért mert nem állok neki simogatni, szeretgetni őket?

Figyelt kérdés
Sok ismerősömnek vagy kutyája és azt hiszik hogy félek tőlük pedig csak nem foglakozok velük, nem szeretem annyira őket az igaz, de nem félek tőlök, csak sztem hülyeség egy kutyát puszilgatni bármikor odakaphat meg ilyenek. Persze tetszik a látvány amikor valaki szeretgeti a kutyáját, de én nem csinálnám.

tegnap 11:25
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

“ bármikor odakaphat meg ilyenek”

Hát ezért. :D miért kapna oda?

tegnap 11:29
 2/10 A kérdező kommentje:
hát már harapott meg kutya, valamiért ha látnak eléggé ugatnak, pedig nincs rajtam félelmetes dolog és nem is mutatok semmi félelmet irányukba.
tegnap 11:30
 3/10 anonim ***** válasza:
41%

"bármikor odakaphat meg ilyenek"

Ha ez a fő ok, amiért nem nyúlsz hozzájuk, akkor valójában tényleg félsz tőlük. Oké, hogy gyenge az érzés, és egyszerű bizalmatlanság és távolságtartás a tünet, de ettől ez ugyanaz a skála.

tegnap 11:31
 4/10 Maget válasza:
38%
De igen, félsz tőlük. Ők ezt pontosan érzik és azért ugatnak.
tegnap 11:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Semmi szükség nincs rá, semmi nem indokolja, hogy mások kutyáját az ember megsimogassa. Teljesen természetes és egészséges hozzáállás, hogy nem simogatok idegen kutyát.

Akkor simogatok kutyát, ha ismerem jól a gazdáját és a kutyát is, tudom a kutyáról, hogy nagyon szereti, ha megsimogatják. De akkor sem viszem túlzásba, egy kicsi kényeztetés és kész.

tegnap 12:27
 6/10 anonim ***** válasza:

"semmi nem indokolja, hogy mások kutyáját az ember megsimogassa"

Ácsi, olyat senki nem mondott, hogy meg KELL simogatni bármilyen kutyát. Ha nem akarja, ne simogassa. A kérdés az volt, hogy miért gondolják, hogy fél a kutyáktól, miközben saját maga ki is mondja, hogy tart tőlük.

De ez amúgy tök rendben van: volt rossz tapasztalat, hát távolságot tart. A félelem természetes dolog, ebben részemről nincs semmilyen negatívum. Én a magam részéről nagyon szeretem a kutyákat, de az idegen kutyáktól pl én is félek.

tegnap 13:45
 7/10 anonim ***** válasza:

Ne érdekeljen, hogy mások mit gondolnak.

Én például útálom a kutyákat és rettentően rühellem, ha valahova vendégségbe megyünk és a kutya ott van köztünk. Néha el is várnák, hogy simogassam meg, vagy hagyjam, hogy nyalogasson, de olyankor nem szólok egy szót sem. Nem mondom, hogy mi a véleményem, de próbálok úgy tenni, mintha ott sem lenne az a dög.

tegnap 13:45
 8/10 anonim ***** válasza:

6

"Ácsi, olyat senki nem mondott, hogy meg KELL simogatni bármilyen kutyát."

Te hol látod, hogy olyat írtam, hogy meg kell simogatni a kutyákat?

5-ös voltam

tegnap 13:51
 9/10 anonim ***** válasza:

Miért lettem lepontozva? Azért gondolják hogy fél, mert fél, ő maga írta.

(#1)

tegnap 14:16
 10/10 anonim ***** válasza:

"Te hol látod, hogy olyat írtam, hogy meg kell simogatni a kutyákat?"

Nem írtál ilyet. Én agyaltam túl messzire, de inkább kifejtem.

Azon töprengtem, miért pontozták le az első hozzászólásokat, ha a kérdező maga is utalt rá, hogy fél a kutyáktól. Ebbe a gondolatmenetbe érkezett a te válaszod, ami úgy kezdődött, hogy "Semmi szükség nincs rá, semmi nem indokolja, hogy ...", ami villanykörtét gyújtott a fejem felett és rávilágított egy potenciális félreértésre.

A kérdező egy összetett dolgot állított: "azt hiszik hogy félek tőlük pedig csak nem foglakozok velük, nem szeretem annyira". Ebben az alábbi állítások vannak benne:

- nem félek a kutyáktól

- nem a félelem miatt nem simogatok kutyákat

- ők tévednek velem kapcsolatban

- nem szeretem a kutyákat

- nem érdekelnek a kutyák

Az ilyen összetett állításokkal az a nehézség, hogy a részek cáfolatát könnyű úgy értelmezni, mintha az egészet cáfoltam volna. Ebben az esetben mintha azt mondanám, hogy de a kérdező fél a kutyáktól, nem tévednek vele kapcsolatban, igenis ezért nem simgatja a kutyákat, és nem igaz, hogy nem szereti, vagy nem érdekli őket.

Pedig csak annyit mondtunk, hogy simán lehet, hogy nem szereti őket, nem érdekli őket, simán lehet, hogy amúgy sem simogatná őket, ez teljesen természetes. De igen: fél a kutyáktól.

tegnap 14:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!