Növénytermesztésbe, állattartásba kezdőktől kérdem: ti hogyan és hol tudtok >> ismerkedni << az ellenkező nem tagjaival? Mikor a több hektáros zöldéges/gyümölcsös kert, vagy maguk az állatok foglalnak titeket állandóan le. Vagy ha... BEFEJEZÉS LENT!
Vagy ha kedvesetekkel kezdtétek régebben, de valami miatt szétmentetek, belegondolni sem merek, vagy tudok, hogy új nőkkel/férfiakkal hogyan, mikor, vagy éppen hol tudtok megismerkedni?
.
Hiszen kétszeresen megnehezített e téren a dolgotok:
-Egyrészt: rengeteg munka van mindkettővel. Borzasztó időhiányt eredményez.
-Másrészt: egyiket (sem a gyümölcsöket/zöldségeket, kiváltképp pedig az állatokat) nem tudjátok magukra hagyni nem hetekre, még napokra sem.
-Nyaralás/utazás/kirándulás is hasonló: szeretnétek elmenni Olaszországba, mert szép, az Orosz Föderáció valamely (harcoktól mentes) részébe, mert érdekes, vagy a Partiumba a helyi magyarsághoz (most írtam három úticélt, mindegy hova), egy hosszú hétvégére, vagy két-három hétre (vagy akár még az utazások alatt is próbálnátok ismerkedni új férfiakkal/nőkkel), de felételezem ezt nem - ezt sem - tudjátok megoldani a fentiek végett. Vágy az utazásra ide, vagy oda...
.
Hacsak nincs valaki (megbízható!) szovjet, vagy - már ha van ilyen egyáltalán, akkor egy megbízható ismerős - aki erre az időre vállalja, hogy ránéz a birtokra, és ellátja az állatokat. De ez nem opció, nem lehet erre alapozni, ez nem egy biztos (nem mindenki számára elérhető) lehetőség.
Ahogy szépen lassan telnek-múlnak az évek, érzitek, hogy jó volna egy társ (mert vagy nincs, vagy szétmentetek az előzővel), de ahhoz azonban találkozni kellene új emberekkel. Mármint újakkal szinte mindenhol lehet - új egyedülálló emberekkel.
.
Kérdés hozzátok: ilyen életvitel esetén erre mikor (és legfőképp) hogyan van mód, lehetőség? Még csak elképzelni sem tudom, hogy nektek hogyan lehetnek erre alkalmaitok, szemben a számunkra több esélyt szolgáltató nagyvárosi alternatívával.
(Meg hát sajnos alig akad manapság sem nő, sem férfi, aki hajlandóságot mutatna, hogy valami falu szélére, vagy egyenest egy tanyára költözzön. Mindenki elkényelmesedett, ellustult - én is. Kivéve talán, ha valamelyest tehetősebb vagy egy tipikus gazdálkodóhoz képest - de hát anyagilag jól, netán egészen jól álló falusi?... Kétkezi munkából élők közül talán a burkolók azok egyedül, akik el tudnak kérni olyan összegeket munkáikért, hogy havi nettó másfél, vagy két millió forint is összejöjjön. De tehetős tanyasi?... Nem mindenkiből lesz John Dutton.)

Pedig vannak, akinek álom a vidékre költözés.
Amúgy a Házasodna a gazda műsor is erre van.
Én rengeteg ismerősömtől azt hallottam - de még ezen az oldalon is rendre azt olvasom -, hogy az embereknek (most az egyén szintjéről beszélünk - nem általánosságban szólva) még csak eszükbe sem jutna falura vagy tanyára költözni! De persze igen könnyen tévedhetnek mind az ismerőseim, mind az itteni hozzászólók.
Akárhogy is, a kérdésem nem erre vonatkozik, hanem a társ keresés, és legfőképp a társ tálalás (szerintem az ő esetükben igencsak megnehezített) módszereire, lehetőségeikre.

Helyben nem nagyon van lehetőség ismerkedni, mert kicsi a merítés, meg mindenki ismer mindenkit.
Közeli településekbe, városokba kell elutazni, hogy idegenekkel találkozhass.
Mondjuk a növénytermesztés mellől el lehet utazgatni, az állattartás mellől nehezebben.
A fiatalok menekülnek a vidéktől, aki kiköltözik, csak alvásra használja. A vidéki kulturális élet egy hulladék. Mára már a kézimunkaszakkör is kihalt. Szórakozóhely nulla. Kocsmákban a régi bútordarabok pislognak. Kakszi az egész, a régi világhoz képest, amikor minden hétvégén tele voltak a falusi diszkók, művházak, sportpályák, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!