Többnyire miért is durvák és modortalanok az emberek??????!!!
Főképpen ilyen fórumokon, mint a gyakori kérdések.
Az jó "indok", hogy persze azért, mert teljesen anonimnak lehet maradni, lekövethetetlen az ilyen kérdezz-felelek oldalon a válaszadó és a kérdést kiíró személye.
Viszont ennek ellenére szerintem kulturált módon, a XXI. századhoz méltóan kell(ENE!!!) kommunikálni egymással.
(Akinek nem inge, ne vegye magára.)
Általában velem sem bunkók, de van kivétel. Én is normális hangnemben válaszolok; nem oktatok ki senkit és nem alpáriskodok.
Az pedig, hogy a nap folyamán hány bunkóval kerül bárki kapcsolatba, az nem "jogosítja fel" arra, hogy bunkó stílust használjon másokkal szemben.
Én is kedvesen, tisztelettudóan kommunikálok másokkal, amit az esetek többségében viszonoznak is (nem azért viselkedek így, mert viszonzást várok, hanem, mert ilyen vagyok). Amikor nem, általában azért történik, mert pl. a buszpályán vennék bérletet, az ottani dolgozót meg pont előttem húzták fel valami hülyeséggel és pont rosszkor voltam rossz helyen, így rajtam csattant a dolog. Olyankor is szinte azonnal stílust váltanak, amint érzik, hogy nem én vagyok az, akire ezeket vetíteni kéne.
Netes fórumokon meg azért olyanok sokan, mint a kérdésben is szerepel, mert itt megtehetik, minimális vagy szinte semekkora következmények mellett. Arcot, nevet sem tudunk egymáshoz társítani, így meg sokaknak nagy a mellénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!