Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Fiatalabb, már dolgozó koroszt...

Fiatalabb, már dolgozó korosztály (22-35) mivel tölti a szabadidejét?

Figyelt kérdés
Elsősorban a Pesten kívüli emberekre lennék kiváncsi. Ott tudom, hogy szinte mindenhol van valami rendezvény, koncert, kocsma stb. Én is laktam ott közel 4 évig egyetem miatt, de már vidéki nagyvárosban élek. Milyen programokat csináltok hétköznap munka után, illetve hétvégén? Gyakran jártok rendezvényekre? Sok baráttal találkoztok? Nem gondolnám magam rossz társaságnak, de az utóbbi időben nagyon elkezdett ritkulni a baráti társaságom (távolság, család, gyerek), így az "egyéni" hobbik mellett (edzés, horgászat, barkácsolás, szakmai könyvek olvasása stb) mellett heti szinten eljárok ismerősökkel focizni, illetve néha 1-1 esti iszogatás, de ezt nem érzem túlságosan nagy társasági életnek :D Jól kijövök az emberekkel munkahelyen, de valahogy nem igazán tudom megtalálni az állandó baráti társaságom, ami 20-as éveim közepén már kicsit esélytelennek is érzek. A gimis baráti társaságom szinte teljesen felbomlott, így már az se játszik nálam.

dec. 1. 21:22
 1/9 anonim ***** válasza:

Azzal, hogy lexar és kihasznál mindenkit az önös érdekeinek. Felelőtlen és jól érzi magát. Közben mégis depressziós és egy romhalmaz az élete, pedig mindent megcsinált... igaz, hogy ho-ban soha nem dolgozik, de hát az nem úgy vanááám... hogyne 🙃🙃🙃

Nem másabbak, mint a korábbi generációk. Csak más a környezet, máshogy lazább, máshogy tűnik életképtelennek... mégis lesz köztük néhány innobvatív, vállalkozó, vezéregyéniség, szakmai kiválóság, stb.... a többség minden generációban selejt.

dec. 1. 22:01
 2/9 anonim ***** válasza:
52%
Mivel Bp-hez 50 km-re élünk és vonattal félóra, ezért rendszeresen járok színházba, hangversenyre, kiállításokra és sok más programra barátnőkkel. Ha otthon vagyok, akkor olvasás, főzés. Utazom is, már sok országban jártam, idén az USA-ban, Németországban és most megyek Prágába. Tanulok németül, az angolt pedig tanítom. Hetente járok zumbázni is.
dec. 1. 23:05
 3/9 anonim ***** válasza:
Mi egy időben sokat jártunk kvízekre. Én mostanában (3-4 éve) főleg túrázni szeretek
dec. 1. 23:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Falun lakom, van két kutyám és nagyjából velük töltöm a szabadidőmet, napi 2-3 órát sétálunk, járunk edzésekre, versenyekre és itthon is gyakorlunk. Amúgy netezek, filmezek, takarítok, barátokkal keveset találkozom, inkább haverok lettek már :/. Tortákat szoktam még sütni, próbálkozom a kertészkedéssel, idén elkezdtem baromfit tartani, néha eljárok önkénteskedni a közeli menhelyre.

Havi egyszer leutazom még vidékebbre anyámhoz néhány napra, és ott nagyon durván el tud repülni az idő, szinte csak azzal, hogy elmegyünk vásárolni, főzünk, aztán be-be esnek rokonok egy kv-ra vagy mi megyünk át hozzájuk.

dec. 2. 01:04
 5/9 anonim ***** válasza:
50%

Én már gyerekként is, de a mai napig edzéssel töltöm a délutánokat, meg 6 éve hivatalosan edzőként tartom is őket. Mellette táborokban és versenyeken vagyok.

És ami így van szabadidőm, akkor vagy játszok gépen, vagy haverokkal vagyok.

25 éves vagyok.

dec. 2. 06:10
 6/9 anonim ***** válasza:
Otthon vagyok, nem ismerek senkit
dec. 2. 09:44
 7/9 Metionin ***** válasza:
Heti 5-6 alkalommal edzeni megyek, nekem ez bőven elég szociális interakció. A maradék időben olvasok, ha extra szabadidőm keletkezik, rajzolok.
dec. 2. 12:20
 8/9 anonim ***** válasza:

Én bár tanulok is (levelező, mester), de már dolgozok teljes állásban mellette.

Szegeden lakom és rengeteg a lehetőség. Meg sok barátunk van itt az egyetemről. Most épp advent van, megjelentek a kürtőskalácsos és forraltboros standok a sétáló utcákban. Nagyon szép, hangulatos a város. Plusz van rengeteg étterem, kocsma stb. Kb minden van, ami Pesten is, csak sokkal meghittebb, barátságosabb város.

Én egyébként munka után vagy barátokkal hobbizok, vagy a párommal vagyok, esetleg ez mind egyszerre mondjuk egy társasozás keretei között. Helyi programokra is eljárunk, az egyetemikre is, ha olyan (sok barátunk nem végzett még, kolis eseményekre is be tudunk jutni bármikor). De leginkább házibulikat tartunk. Vannak kvízestek is több kocsmában, néha azokon is részt veszek. Illetve moziestek stb. Elég mozgalmas szokott lenni a hetünk, kivéve, ha tanulni is kell. Pl borkóstoló, koncert, szülinap, társasozás, lakásavató, fürdő, halászcsárda. Nyáron munka után gyakran mentünk a szabadstrandra illetve sok vendégünk volt. Nem panaszkodhatok, rengeteg lehetőség van, bőven kielégítik az igényeimet.

dec. 2. 12:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Hétköznap munka után örülök, ha nap végén le tudok ülni a fenekemre 1-2 órára végre. Olyankor olvasok, videojátékozok vagy sorozatot nézek.

Programra mászkálás csak hétvégén jön össze, ilyenkor párommal megyünk túrázni, koncertre, kiállításra, moziba leginkább.

Baráti társasággal csak évi pár alkalommal tudunk összejönni, mindenki eltérő munkarendben dolgozik, van aki külföldön, így a "csillagok együttállása" kell egy összeröffenéshez.

dec. 3. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!