Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Bizonytalanul közlekedek...

Bizonytalanul közlekedek ilyenkor?

Figyelt kérdés
Nálunk sok hó esett és elég csúszósak az utak, nagyon félek közlekedni így, mert sokszor hótaposóban is elcsúszok és csak lassan tudok menni. Hiába közlekedek a havon, nem mindenhol lehet. Bennem van egy félelem érzet minden télen ami a gyaloglást illeti. Mit csináljak, hogy ne féljek az elcsúszástól? És ne csússzak el?

nov. 23. 07:58
 1/7 A kérdező kommentje:
itt már sajnos december előtt hó van.
nov. 23. 08:00
 2/7 anonim ***** válasza:
75%
Gyaloglással van a gondod? Mi lenne ha vezetnék? Tegnap egy csomószor majdnem belém jöttek....
nov. 23. 08:15
 3/7 A kérdező kommentje:
gyaloglással, tudom a vezetés még rosszabb..
nov. 23. 08:18
 4/7 anonim válasza:
67%

Próbáld ki többször is útközben óvatosan, hogy valóban csúszik e az út.

Valakit láttam, hogy ónos eső után már alapból csúszkálva ment, lökte magát, minthogy önkéntelenül bekövetkezzen. :)

Egyébként meg lehet kapni cipőre csúszásgátlót, meg minél bordázottabb lábbelit hordjál.

Plusz: [link]

nov. 23. 08:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Én havon-jégen direkt csúszkálva szoktam gyalogolni, mintha korcsolyáznék. Mondjuk én eleve tudok és szeretek is korcsolyázni. :-)
nov. 23. 09:05
 6/7 A kérdező kommentje:
Jégkorizni én is tudok, de a gyaloglás nem megy jól a jégen):
nov. 23. 09:20
 7/7 anonim ***** válasza:

Javaslom a túrabotok használatát akkor.

Kis tapasztalatmegosztás: A fokozatmentesek nekem gyanúsak, a pöcköseket vagy a fixen összerakósat javaslom. A magasságot segítenek majd a boltban meghatározni, vagy találsz leírásokat a neten is.

Ami még kérdéses, hogy havas jeges járdákon milyen hegyet érdemes használni... arról fogalmam nincs, az kiesik az én felhasználási körömből. Ugye terepre a natúr hegy megy egy kis megakasztóval, ami nem engedi mélyre süllyedni. Aszfaltra meg egy gumírozott véget szoktak, hogy ne koptassa el a hegyét a túrabotnak. Nem tudom hóra mi a megoldás, mert ugye a hegyet védeni kell, hogy ne koptassa a beton, de ugyanakkor jó lenne, ha valami belekapaszkodna a hó/jégbe is.

Illetve cipő... nyilván a cipőlánc az egy megoldás lehet, de nem tudom mennyire reális ha pl csak röviddebb utakat mész a városban, ki-be mész épületkeből. És hát beltéren nem lehet használni ilyen padlósértő kiegészítőt. Mindig fel-le venni se reális.. gányadék sáros latyakos cipődhöz kellene érned folyamatosan... de ha ennyire félsz, akkor lehet ez a nekedvaló.

Lehet északi területeken több tapasztalat van ezekkel, mert ott tényleg meg se próbálják már takarítani sok helyen az utakat járfákat... vagyis azt tudom, hogy a bicikliutakat letapossák jegesre, és mindenki felrakja szépen a szögecses bicajgumit 😃 kemény. Ez finnország konkrétan.

nov. 23. 09:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!