Mikor szoktatok hangszórón zenét hallgatni?
Hangszóróra nagyon ritkán szoktam rámászni.
Hangszórót viszont folyamatosan hallgatok, mert még a TV-ben, laptopban, mobilban, fülhallgatóban, hangsugárzóban is hangszóból jön a zene.
Szerintem Te hangsugárzót akartál kérdezni.
A kedvenc zenéimet drága hangsugárzókból hallgatom, mert szeretem, hogy szinte a szobámban zenélnek az együttesek.
Kedves "anonim"! A hangsugárzó olyan eszlöz, mely rendeltetés szerint hang keltésre készült, bizonyos esetekben igen nagy hangerőt produkál. Pl: légvédelmi sziréna, megkülönböztetett járművek szirénái, autók dudái, betörésjelzők szirénái és egyéb hangkeltők. Ezek emberi hang, ének, zenei hangok közvetítésére alkalmatlanok!!
Más: szomorú, hogy a hangszórók különböző dobozokba szerelve más-más -képpen szólnak. Egyes dobozok csak diszkó zenét közvetítenek színpatikus hangzással, de komolyzene, népzene, fuvószene közvetítésre alkalmatlanok. Ez élő beszédre is érvényes. Mindenkinek magának kell megválasztani azt a hangdobozt, amely számára színpatikus. Komoly zenehallgatók többféle hangzású hangdobozt alkalmaznak, szükség szerint átkapcsolnak.Lásd, erősítők "A" és "B" kimenete!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!