Amikor valakivel veszekedünk, mondjuk családtaggal akkor miért hozzák szóba más hibáinkat, rossz dolgainkat is közben?
Figyelt kérdés
Valamin összekap a két fél, A és B. B nem csinált meg valamit, ezért összevesznek. A a veszekedés közben szóbahozza hogy B még ezt sem csinálja meg, milyen lusta, nem figyel semmire, múltkor nem vitte le a szemetet stb. Ezt a veszekedés fenntartása, a feszültség növelése érdekében csinálják?aug. 23. 10:53
1/9 anonim válasza:
Ösztönös reakció, veszekedés közben általában nem a logikánkra támaszkodunk, plusz előjönnek elnyomott indulatok is
2/9 anonim válasza:
Mert a múltat felhántorgatni, vagdalkózni sokkal könnyebb mint értelmesen érvelni sok embernek.
3/9 anonim válasza:
Veszekedés során egy rakat embernél nagyon hamar elszabadulnak az indulatok. Olyankor meg közülük sokan vagdalóznak olyan dolgokkal, amikről tudják, a másiknak fájni fog. Személyeskednek, bántják a másikat ahelyett, hogy rendesen (ész)érveket használnának.
4/9 anonim válasza:
Mert a veszekedés oka nem az egyszeri eset, hanem a felsoroltak összessége gyűlt már fel.
A te példáddal élve; amikor anyu lecsesz, hogy nem vitted ki a szemetet, akkor azért hozza fel azt is, hogy nem hajtottad össze a ruhákat, nem vitted ki a szennyest stb. Mert a vita mértéke a teljes lustaságodnak szól, nem az egyszeri esetnek
5/9 anonim válasza:
Ahogy #4 leírta... én azt nem szeretem, amikor B elkezd a kritikára reflexből visszatámadni, hogy A ilyen meg olyan.
6/9 A kérdező kommentje:
Mert B-nek is igaza van valahol.
aug. 23. 12:56
8/9 anonim válasza:
Szerintem ez aljas dolog. Ha én veszekszem valakivel a jelenlegi problémára reflektálok, akkor is ha ő nem. Mondjuk veszekedni nem szoktam, max vitatkozni.
9/9 anonim válasza:
Én ezt nyócker proli vitastílusnak hívom:
- Szomszédasszony, a férje vasárnap hajnalban végighányta a gangot, az én lábtörlőmet is.
- Maga beszél? Mikor a maga fia meg a rongylabdával betörte a konyhaablakomat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!