Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Mit csinálhatnék ha anyukám...

Mit csinálhatnék ha anyukám bent cigizik és ezzel nagyon kihat rám?

Figyelt kérdés

A lakás egy konkrét üst ház sajnos. Ez már 17 éve. Anyukám lusta kijárni cigizni, így a konyhában csinálja. E miatt az összes poharat átitta a nikotin, nem lehet belőlük inni, mert rossz íze lesz mindennek. Zárható műanyag üveget kell használnom ha inni szeretnék. Falak, függöny stb. ugyanez. Elvan sárgulva a sok nikotintól. Mindenből árad a büdös szag, bútorokból, használati tárgyakból, bőrünkből, ruhánkból, hajunkból. Valami borzalmas. Engem emiatt általános iskola óta bántás, kiközösítés ér. Most leszek 11.-es, reméltem hogy gimiben más lesz, de itt is bánt és elkerül mindenki mert ugye van egy erős fojtó nikotin szagom. Ha meg az nem akkor fojtó parfüm amivel megpróbálom elnyomni. Egyre jobban zavar hogy mindenki elkerül, undorodik tőlem. Azt érzem hogy csomó dolgot hagytam ki emiatt emberi kapcsolatok terén. Valamint egyre több ember szól is róla, aki nagyon égő nekem. Próbálok rendszeresen szellőztetni, de egy láncdohányosról beszélünk. Egymás után 5-6 szálat elszív. Esélye sincs kimenni. Azt szokták még javasolni hogy rendszeresen mossak, 2 naponta mosok, de kint teregetni nem tudok mert panelben élünk. Ugyanúgy felszívja azt a büdös nikotin szagot. Vendégségbe rég nem jön senki mert annyira fullasztó. Barátokat eszembe nem jutna áthívni, nem merném, sosem volt nálam senki. Az egészségemre is kihat. Amikor nagyon beszorul a füst asztma szerű köhögőrohamaim vannak, néha hányásig fajul. A passzív dohányzás miatt egy lépcsőt nem tudok megmászni, vagyis alig. Rosszul leszek mire felérek. Ezzel lehet valamit kezdeni egyébként? Vagy az egészséges tüdőről lemondhatok. Minden esetre ez így nagyon nem jó. Család segítő tud róla, rendszeresen járnak ellenőrízni, de mindig csak engem piszkálnak hogy szellőztessek többet, mossak stb. mert nagyon büdös van a lakásban és hogy élhetetlen. Anyámnak eszében sincs kimenni rágyújtani, hiába mondtam neki el ezeket többször. Mindig csak kiabál. Azzal érvel hogy amíg ő fizeti a cigijét és a lakást az ő dolga mennyit és hol szív. Ezzel tisztában vagyok hogy nem fair. Elvenni nem lehet tőle mert akkor agresszív lesz, függő. Mindig probléma ha nincs cigi a háznál. Hóvége felé mindig probléma van az evésből is mert nincs mit enni mert cigire megy el havi 60 ezer.

Ha valakinek van ötlete mit kezdhetnék a szituáció bármely részével várom a tanácsokat. Elköltözni még nem tudok hiszen sulis vagyok, 17 éves. Még évekig itt dekkolok. Köszönöm a válaszokat előre is!

aug. 7. 17:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%

Jól érzed ez nem normális.

Anyósom ilyen, és azt kell, hogy mondjam, irtó büdösek voltak.

Én is, ha csk 20 percre mentem oda.

Ott a másik fia asztalra csapott, és "kirakta" a házból cigizni. Ha kellett minden nap vitával, volt, hogy naponta többször, senkit nem érdekelt ha kiabált. Kellett pár hónap, már nincs bent dohányzás. (van a konyhán terasz ajtó, marha nagy fáradság kimenni).

Kitartást!

aug. 7. 17:37
 2/12 anonim ***** válasza:
Sajnállak, keress kolit, amilyen gyorsan lehet.
aug. 7. 17:52
 3/12 anonim ***** válasza:
0%

#2:

Az ilyen értelmetlen sablonválaszaitokat tartsátok meg magatoknak.

aug. 7. 17:54
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Ha 17 év alatt nem tudtatok vele kezdeni semmit, akkor most mit remélsz? Hamarosan érettségizel, keress valami munkát és menj el albérletbe! Vagy keress olyan munkát, amihez van szállás is. Hiába tanácsolunk bármit, nem fog leszokni a dohányzásról.
aug. 7. 18:03
 5/12 anonim ***** válasza:
3: Én a kérdésre válaszoltam, te meg értelmetlenül elkezdtél kötözködni, ezt tartsd meg magadnak.
aug. 7. 18:23
 6/12 anonim ***** válasza:
41%

Kérdező, a 3. választ te írtad, másik fiókból?

Itt bárki leírhatja a véleményét és a 2. beírás nem volt olyan súlyú, hogy a beszólást megérdemelte volna.

Akinek nem tetszik, simán átugorhatja, nem szidott senkit szerintem.

aug. 7. 19:44
 7/12 A kérdező kommentje:

4-es eddig igazából eléggé félvárról vettem, mondván hogy nem kellenek nekem barátok, nem érdekel mit gondolnak az emberek, nem baj hogy nem jön hozzánk senki, nem bánom ha kibeszélnek stb. de egyre jobban kezd zavarni... Irigy vagyok konkrétan hogy mások barátkoznak, szerelmesek, ottalvós bulikat rendeznek, összejárnak sütizni én meg... Esélyem nincs erre, mert undorodnak tőlem.

2-es személyes okokból 1 koli sem vesz fel a környéken (orvosi ok, nem vállalnak értem felelősséget)

aug. 7. 20:51
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

(orvosi ok, nem vállalnak értem felelősséget)

Igen, ezt tükrözi a 3. sz beírásod is.

aug. 7. 21:16
 9/12 anonim ***** válasza:
48%
Borzalmas lehet. Ismerek ilyen kisgyereket, még tanulni sem tud rendesen a füstben. Ez bántalmazás, csak hát mit tudnak csinálni. Ketté kellene választani a lakást, neked legyen a szobádhoz közel teakonyha és ott hűtő meg csap, ott egyél, és ki tudj szellőztetni, persze erre kicsi az esély hogy meg lehet csinálni nálatok.
aug. 7. 21:16
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem kell magyarázkodnod, ez nem egészséges sehogy sem.

Mást nem tudok mondani, állj a sarkadra!

aug. 7. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!