Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ez aljas proliság, vagy...

Ez aljas proliság, vagy rafinált igazságtétel?

Figyelt kérdés
Helyi facebook csoportban valaki a név nélküli kommentelés opciót veszi igénybe, és így posztol az oldalra. Zajongó szomszédra panaszkodik, majd a beszélgetés egy ponton trágár, személyeskedő stílusba csap át. A csoport adminja erre fogja, és felfedi az addig anonimnak jelölt posztoló kilétét, névvel és arccal, mivel ő látta végig kiről van szó. Ti mit gondoltok erről?

#Facebook #csoport #aljas proliság #rafinált igazságtétel
2024. aug. 4. 20:03
A kérdező szavazást indított:
aljas proliság
rafinált igazságtétel
17 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan jó okra van rá, és ismeri az illetőt. Ha nem rajong a szomszéd, akkor jogos, mivel rágalmazás.
2024. aug. 4. 20:08
 2/10 anonim ***** válasza:
*oka, *zajong
2024. aug. 4. 20:08
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
oké, hogy proliság vagy igazságtétel. De mitől lenne rafinált?
2024. aug. 4. 20:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
El tudom képzelni, hogy afféle elrettentésként csinálta ezt az admin, hogy a jövőben ne nagyon viselkedjenek így az emberek. Mivel, ha erre nem lép, nem reagál semmit sem, nagy valószínűséggel x napon belül, több ilyesfajta poszt születik ott még, aztán elszabadul a káosz.
2024. aug. 4. 20:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Rafináltnak azért szánhatta az admin, mert hagyta tombolni, nem is volt figyelmeztetés. Majd amikor eleget tombolt, lekapta róla az anonimitást, felfedve hogy ki ő.
2024. aug. 4. 21:26
 6/10 anonim ***** válasza:

#5: Akkor az admin is ugyanakkora proli, mint a másik kettő.

Innentől kezdve meg szerintem nincs értelme ragozni, hogy ki kicsoda a képletben, mert mindhárom egyformán tróger

2024. aug. 4. 21:37
 7/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk nem tudom, hogy ez egyáltalán szabályos? Okés, hogy saját csoport egy facebook oldalon, de talán van a facebooknak is valami szabálya erre. De ez csak úgy mellékesként jutott eszembe.
2024. aug. 4. 21:50
 8/10 anonim ***** válasza:
A név nélküli kommentelés egyetlen dologra jó. Mégpedig erre: "...panaszkodik, majd a beszélgetés egy ponton trágár, személyeskedő stílusba csap át." Személyeskedésre, trágárkodásra, mocskolódásra, anyázásra, "házmesterkedésre", egymás beárulására, egymás gyalázására stb. Aki nem meri arccal, névvel vállalni a kommentjeit, de arra van esze, hogy névtelenül személyeskedjen és trágárkodjon, az megérdemli a felfedést. Án gratulálok az adminnak, szerintem jó húzás volt tőle a felfedés. Az ilyen kommentelők folyamatosan csak bomlasztanak, kártékonyak az egész csoportra. Ki kell szűrni őket, ha nem képesek tiszteletben tartani másokat.
2024. aug. 5. 01:08
 9/10 anonim ***** válasza:
*Én
2024. aug. 5. 01:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Azért a név nélküli kommentelés lehetőségét én megvédeném. Ezen az egy alkalmon kívül többnyire csak olyat láttam, ahol korrekten és nagyjából tisztelettel írták ki az üzenetet. Visszaélni meg igazából bármivel lehet, az már inkább a rendszert és főleg a felhasználókat minősíti.
2024. aug. 5. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!