Egyesek miért akarják mindenkire, akinek nem voltak barátnői, meg felesége vagy épp sok férfi nemű barátja volt rákenni, hogy meleg, de minimum bi volt?
Newton, Jézus, Buddha, Dávid király... Csak néhány történelmi alak, aki egyesek szerint homár vagy bi volt. Még LMBTQ+-oldalakon is fenn annak, mint lehetséges meleg vagy bi történelmi alakok.
Miért sokkal valószínűbb, hogy valaki meleg, mint az hogy egyszerűen lemondó életet élt, voltak igazi, szoros barátai vagy introvertált, esetleg kis libidójú volt??
Newton mélyen vallásos volt (persze, unitárius/ariánus teológusként), amellett hogy introvertált személyisége volt és a tudománynak élt. Semmi bizonyíték férfiakkal való kapcsolatra. Akkor már inkább aszex lehetne. De sokan élnek ma is a hivatásuknak.
Jézus és Buddha önmegtartóztatásban éltek, ha nem is annyira mint néhány aszkéta.
Dávid zsidó királynak meg az egyik legjobb barátja volt... Arról nem is beszélve, hogy a róla szóló írásokban Jonatán szeretete pont ugyanazon szóval jelzett, mint az egymással diplomáciailag baráti viszonyban álló közel-keleti királyoké... Hirám, a föníciai Türosz királya szerette Salamont, ahogy a fáraó - akinek a lányát elvette -, szintén szerette. Nem hinném, hogy összejártak recsipartira...
Egyesek mégis miért akarják ezt bemesélni? Úgy vélik kevésbé lenne menő homárnak lenni, ha ezen tudósok, királyok, filozófusok nem melegek lettek volna? Voltak értékes emberek, akik tényleg melegek voltak...
szenzációhajhászás, hatásvadászat, feltűnési viszketegség (Kölcsey-ügy),
ill. egyes lmbt+ aktivisták így vélik védeni/igazolni az egész témát
Idióta politikai korrektség...
Ez olyan, mint akik szerint Hannibál, II. Ramszesz, Ehnaton/Ahnetaton és a többi híres közel-keleti vagy észak-afrikai, esetleg dél-európai ember egész biztosan fekete, negrid típusú ember volt.
Ellentétes hatást érnek el vele... Mintha azt sugalknák, hogy a kiemelkedő, intelligens emberek között sokkal több az LMBTQ+-os, mint amúgy a társadalomban és a melegek okosabbak és nagyobb tettekre képesek, mint a heterók. Ez melyik heterónak tetszene?
Nekik miért lenne rosszabb, ha letennének arról, hogy Newton, Goethe, Tesla, Boyle, Pascal, Puskin, Tolsztoj, Dosztojevszkij, Leibniz, Descartes, Jézus, Buddha, Dávid király... szóval szinte mindenki, akiről gimnáziumban tanultunk látens meleg, titkolt meleg vagy minimum biszex? Vagy ha nem volt az, akkor is az LMBTQ+-aktivista volt kvázi a korában... XD
Igen, lesz@rná mindenki, ha nem szivárványoznák össze már a tudományt, a filozófiát, a művészetet, mindent, mert nem ez lenne a lényeg. Én nem vagyok homofób, de azért engem is bosszant, ha már akkor is ömlik a képembe, ha mondjuk fizikával vagy filozófiával, sőt teológiával foglalkoznék, ráadásul minden történelmi alap nélkül. De eleve nevetséges amiatt melegnek mondani valakit, mert nem a farka után megy. Ennyi erővel én is az vagyok, mert egyenlőre tanulni és dolgozni akarok. Ez a freudizmus fertője... Ha utálod a szúnyogokat, akkor szaratós análra vágysz, csak nem hallod be...
Igazából én csak filmnézéskor érzem, hogy az arcomba tolják, mert mindenképpen kell egy meleg szereplő, akire fel kell hívni a figyelmet. Azon kívül nem nagyon találkozom ezzel a témával, pedig vannak meleg ismerőseim, úgyhogy nem tudom, téged hogy találnak meg ezek, de elhiszem hogy idegesítő lehet.
Engem igazából az idegesít, hogy mégis miért foglalkozunk a szexualitásukkal? Nem azzal "váltották meg a világot", más nagy dolgot értek el az életükben. Magasról teszek rá, hogy amúgy a négy fal között otthon mit csináltak és kivel 🤷🏼♂️
#9.
Egyetértek. Pláne, ha ők maguk is eltitkolták (legalábbis a meséik szerint), akkor b@sszus nekünk miért kell foglalkozni vele? De eleve, ha semmi bizonyíték nincs a homoszexualitásukra, sokkal valószínűbb, hogy absztinens heteró, aszex vagy heteró volt, akkor miért kell rámondani, hogy látens transz vagy meleg volt? Miért lesz ettől jobb vagy rosszabb ember? Miért tesz ez hozzá az ő személyéhez?
Szerintem ez nem a felsorolt személyekről szól, hanem ezen elméletek szajkózóiról. Ők nem bírják elfogadni saját magukat, ezért találnak ki ilyen marhaságokat, hogy "Lásd, ők is olyanok voltak mint én, szóval akkor ha már én magam nem fogadom el, akkor legalább a társadalom elfog és én is olyan nagy ember leszek, mint ők"...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!