Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Az egyik nagymamámnál minden...

Az egyik nagymamámnál minden kajának van egy számomra kellemetlen utóíze? Mi okozhatja ezt az ízt? Más is érzett már ilyen fura romlott rántás vagy nem tudom mihez hasonlítani ezt az ízt?

Figyelt kérdés
Egyedül a lecsót, és a rántott húst tudja utóíz nélkül elkészíteni. levesek, főzelékek extra borzalmasak nála. Mit csinálhat a kajával hogy olyan rossz ízük van? Nem vagyok válogatós, de aki a mamámnál a levest és a főzeléket, oldalast, megeszi az ember legyen a talpán. Meg nagyon felvizezik a kajákat ráadásul én azt szeretem ha jó sürü és jó füszeres, nem ízetlen vagy tömény sós.

#ennivaló #mamák
júl. 7. 09:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs bedohosodva, penészedve a ház?

Vagy csak a tömegtermelésre megy rá a mamád, és kóstolgatás nélkül főz.

Nekem volt idős rokonom, aki a tejbegrízre köménymagot szórt, mert nem volt a fején a kukker...

júl. 7. 09:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem penészes a ház, tisztaságmániásak. És mindig megkóstolják a kajákat.
júl. 7. 09:43
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg van valamilyen egyedi fűszere amit mindenre használ.
júl. 7. 09:46
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg nem mosogat el rendesen, én nagyim is fekete vízben mosogat. 😓
júl. 7. 09:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Talán már megromlott valami összetevő, amit használ?

Én is először a nem megfelelő mosogatásra gondoltam, de akkor a lecsón is érezhető lenne a buké.

júl. 7. 10:11
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet televágja valami rossz minőségű olcsó ételízesítővel vagy esetleg odaégeti az elején az ételt. Lehet rossz/régi az edények és abból is oldódhatnak ki dolgok.
júl. 7. 10:49
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Leves, főzelék? Első gondolatom, hogy esetleg, ha rántással készülnek, megégeti a lisztet.
júl. 7. 11:27
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy egy kis ecetet tesz mindenbe és ettől savanykás lesz minden étel, mintha romlott lenne?
júl. 7. 13:43
 9/10 anonim válasza:
100%

Esetleg megavasodott zsírt használ, rántott húst meg olajban süti.

Ettem már olyan pogácsát amit avas zsírral csináltak, borzalmas volt.

júl. 7. 17:04
 10/10 anonim ***** válasza:

Túl sokszor használja újra az olajat.

Vagy olyan fűszert használ, amit nem kedvelsz. Én gyűlölöm a petrezselymet, nincs nálam otthon, így aztán soha semmibe nem kerül. Néha szüleimnél, vagy barátoknál van valami kicsit fura, kellemetlen az ételben, általában a petrezselyem az, amit mindenbe beleraknak, én meg már nagyon pici mennyiségben is kiérzem.

júl. 8. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!