Szerintetek is javulnának az emberi kapcsolatok minősége így?
"szerinted ők nem próbálnának meg pont emiatt mégis javítani a helyzeten és összehozni valami találkozót vagy időt szakítani arra, hogy telefonon tudjatok beszélni stb? Nem is tartjátok személyesen már a kapcsolatot? Miért vagy olyan biztos benne, hogy megszűnne velük a kapcsolatod?"
Azért így tartjuk a kapcsolatot, mert nagy a távolság, eltérö a napirend, naponta kb két óra van, amikor mindkét oldalnak van szabadideje, csak az egyik oldalon ez az éjszaka közepére esik.
Telefonálni meg eleve hosszabb idö folyamatosan, chat-ben ráérsz késöbb válaszolni, ha valami miatt azonnal nem lehetséges (ami rendszerint így van), nem hallja más a beszélgetést, és ha nem lenne ilyen lehetösé, akkor gyakorlatilag annyi lenne az összes kapcsolat, hogy "szia XXX hogy vagy", a másik meg legfeljebb jól/rosszul-t felel, utána vége van egy-két órára a lehetöségnek
Morbid hasonlat, de szerintem először az lenne, mint Covid ideje alatt is (az akkori beszélgetési, kommunikációs mintákat tekintve): mindenki/ a legtöbb ember igyekezne gyorsan a legtöbb ismerőse elérhetőségét összegyűjteni, egy darabig aktívan és lelkiismeretesen beszélgetne mindenkivel. Aztán x idő után passzívabbá is válnak, és már korántsem lesz annyira fontos a kapcsolattárs másokkal.
Az email-ezés jelentősen lassítaná és helyenként kényelmetlenné tenné a beszélgetéseket, mert nem tudnának többé olyan dinamikával létezni, működni, mint a közösségi felületeken.
Telefon is még több ember fülén lenne állandóan, ami szülhet újabb konfliktusokat. Lásd mi megy most is sokszor a tömegközlekedésen a kihangosított telefonokkal.
Szerintem, ha megszűnnének a közösségi média felületek, mint kapcsolattartó csatorna, egy csomó embernek válna szűkebbé a közösségi hálója, nem lenne annyi ember az életében. Viszont, akik mégis maradnának mellette, igazi és minőségi kapcsolatok lennének. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!