Hívásozok? Ez csak nekem fura?
Figyelt kérdés
A 90 es évek végén, 2000 es évek elején mi úgy mondtuk hogy telefonálunk, a mai fiatalok meg hívásoznak.#Telefonálok #Hívásozok
2024. márc. 10. 20:43
11/14 anonim válasza:
23 vagyok, és ki nem állhatom ezt a szót... többször hallottam már, de sosem használtam. Olyan esetlen, fura, kicsit primitív beütéssel bír, szerintem.
12/14 anonim válasza:
Én először pár éve hallottam itt gyk-n, most hallok erről másodszor :D. Gondolom, abból jöhetett, hogy vmi appon vagy platformon "hívás" szó jelenik meg a hívásnál, és ebből képeztek egy új szót. Mindig minden kornak megvan a maga szlengje.
13/14 anonim válasza:
A masik szo amin kiakadok az hogy "programozunk"
14/14 anonim válasza:
Sose hallottam ezelőtt, de nekem ks fura így elsőre.
Mifelénk vagy “telefonálunk” (hanghívás) vagy “zoomolunk” (videohívás, platformtól függetlenül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!