Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogy válhatnék beszédesebbé?

Hogy válhatnék beszédesebbé?

Figyelt kérdés

19/L, krónikusan néma vagyok, egyszerűen nincs mit mondanom de emiatt nagyon nehéz kapcsolatokat fenntartanom. Még apám is azt hiszi utálom néha, pedig egyszerűen csak ilyen vagyok.

Az tény hogy van bennem rengeteg szociális szorongás, de szeretnék túllépni ezen hogy tudjak baráti társaságok tagja lenni.

Mit tehetek?

2023. okt. 27. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nincs benned kíváncsiság mások felé? Mi a szorongásod alapja, hogy kinevetnek vagy nem lesznek elfogadóak? Te magaddal szemben elfogadó vagy?

Csak mert alapvetően én is inkább a csendesebb típusú vagyok. De akikkel megvan az összhang, vagy kíváncsi vagyok...azokkal teljesen random is eltudok beszélgetni. Azért mert már nem érdekel mit gondolnak rólam, csak az hogy én mennyire érzem jól magam az adott beszélgetés, társaság közepette.

2023. okt. 27. 21:45
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Valóban nincs mit mondanod, vagy inkább csak az említett rengeteg szociális szorongás miatt nem tudod mondani? Mert utóbbi esetében azt kellene megpróbálni lebontani, első körben. Egyébként közben gyakorolhatsz beszélgetést is bizalmas baráttal négyszemközt, olyannal akiben megbízhatsz és tudod nem bántana meg sosem, és elfogad önmagadnak. Meg persze kommunikáción is dolgozhatsz még utána, de első körben ezt a fajta szorongást kell legyőzni mindenképp. Akár szakember segítségével.
2023. okt. 27. 21:49
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Akkor itt nem arról van szó, hogy idő kell, hogy feloldódj...ha otthon is ilyen vagy. Nem lehet mindenki egyforma. Annyival tudnál változtatni, hogy lehetnél érdeklődőbb társaságban. Valószínű, hogy visszakérdeznek majd, így meg elindulhat egy csevegés.

Én is ilyen vagyok/voltam, annó szorongósabb voltam és zárkózottabb, de az idők során enyhült, ahogy változtam. Bár ma sem az igazi :D. Úgy vagyok, mint az első válaszoló: ha valakivel érzem, hogy teljesen más világ vagyok, akkor nagyon döcögősen megy a beszélgetés, kapcsolattartás. Akivel meg tök sok a közös és hasonló a felfogásunk, azzal minden lazább, és nyitottabb vagyok.

F

2023. okt. 27. 21:56
 4/7 A kérdező kommentje:

1, de van bennem kíváncsiság! Sokat szoktam kérdezni (ha egy emberrel beszélek épp. csoportban sosem merek.) Nehéz megfogalmazni hogy mitől tartok pontosan, nem konkrét dolog, szerintem ez ilyen mentális blokk a fejemben, egyszerűen nem jönnek a szavak. Aztán ha jönnek nagyon remeg a hangom :(

2, van valami abban amit mondasz! (voltam egyszer karrier tanácsadáson amit egy pszichológus végzett és a végén volt ilyen összefoglaló, és azt mondta anyukámnak, (nekem nem, csak neki) hogy sürgős pszichológiai segítségre van szükségem 💀) (nem merem felhozni hogy tényleg szeretnék szakértőhöz menni. sok oka van ennek, ezekkel nem untatnálak)

3, ez ismerős nagyon! Velem is előfordul hogy valakvel csak kattanok, annál nincs jobb a világon.

Köszönöm mindannyiotok válaszait, mindenképp sokat segítettek.

2023. okt. 27. 23:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Kérdező, pedig pl itt és most teljesen normálisan sőt intelligens módon kommunikálsz. Tehát tényleg ezek a szorongós / mentális blokk dolgok a gond, amiket jó lenne megjavítani, mert ahogy látom ezek gátolnak. Gondolj bele ezek nélkül hol is lehetnél, és nem azért mondom hogy rossz érzéseket generáljak benned, csupán bíztatásként a célod elérésében. Manapság nem ciki a pszichológus, teljesen elfogadott, bár ha tényleg ez van hogy nem szeretnéd otthon felhozni, akkor is van megoldás. Pl önképzés és önterápia a net által, de ez a nehezebb út, sokféle buktatóval ha tévútra visznek a helytelen infók. Szóval itt megfontoltan kell haladni és jól választani a forrásokat. Másik megoldás pedig az lehet, ha nem is tudsz vagy akarsz végül változtatni, akkor a hasonló visszafogottabb emberekkel kellene barátkoznod. És akkor ők lennének a társaságod, velük beszélnél. Ez is teljesen normális élet, még ha némileg korlátozottabb is.
2023. okt. 27. 23:35
 6/7 A kérdező kommentje:

5, nagyon kedvesek a szavaid, de a valóságban sajnos nem tudom szerkesztgetni a mondandóm. Mindenképp utánanézek az önképzésnek és önterápiának!

Vannak hozzám hasonló barátaim, de ők sem boldogak a helyzetükkel és szeretnének változni. Együtt dolgozunk magunkon :)

Köszönöm a válaszod.

2023. okt. 28. 00:08
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
ez egy antiszociális lúzer, macskás öregasszony lesz már most megmondom
2023. okt. 28. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!