Milyen általános jó cselekedeteket tudnék csinálni a világban?
Nem adakozásra, adományozásra gondolok, mert nekem sincs miből. Csóróbb vagyok még egy leszázalékolt csótánynál is, így csak a fizikai erőmet tudnám adni e célért. Olyasmire gondolok, mint például a szemétszedés. Csak azt nem tudom megtenni, mert ha össze is szedem a szemetet mondjuk a város határában, nincs hova elvinnem. Nincs egy kommunális szemétgyűjtő, ahova lerakhatnám, csak pénzért vinnék el. Ilyen szemétgyűjtő csoportokhoz meg nincs kedvem csatlakozni. Igazából a legjobb lenne, ha lenne egy fix konténer, ahova bármit kidobhatok, amit az utcán összeszedek, de ilyen nincs.
Ott van opciónak például a véradás is, de egyrészt tűfóbiám van, másrészt az is egy olyan esemény, ami csak időnként van. Spontán felindulásból nem tudnék elmenni vért adni akkor se, ha akarnék. Egyébként is, én úgy akarnék jót tenni a világgal, hogy anonim maradok.
Valaki tud valami olyan tanácsot adni, hogy hogyan cselekedjek jót úgy, hogy az független legyen időtől, emberektől? És senki ne tudjon róla, hogy én tettem a jót?
Esetleg aki már tett ilyet, van tapasztalata.
5#
Nemcsak ez a két véglet van. Egyébként ha már itt tartunk ilyenre ne is készüljél. Felszínre hoztunk már annyi szemetet, hogy a civilizáció fennmarad vaskorhoz hasonló körülmények közt. Csupán a modern kényelmes életünknek meszelnek hamarosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!