Miért szeretik a kortársaim ennyire a szórakozóhelyeket?
Sosem értettem miért jó elmenni ilyen legalja szórakozóhelyekre. Életemben egyszer voltam 15 évesen, annyi elég is volt. Az a baj hogy a barátnőim nagy része nagyon szeret bulizni, és úgy érzem nekem ez teljesen kimaradt. Sokkal jobbnak tartom, hogyha otthon összegyűlnek a barátok/ismerősök és iszogatnak, beszélgetnek, zenethallgatnak stb. Engem ez jobban vonz. Ez normális, vagy velem van a baj?
17l
Nincsen veled semmi gond, vagy baj, emiatt ne aggódj. Mindkét említett dolog (szórakozóhely, illetve otthoni összeülések) teljesen normális, mivel mindenkinek mást jelent a szórakozás, kikapcsolódás.
Nekem is az otthoni verzió tetszett mindig is; meg tudom válogatni kik vannak ott, jobb a légkör (minden értelemben), családiasabb, komfortosabb, meg ilyenek. Mások pedig az ellentettjét vallják, és az is rendben van.
Húszas éveim elején járok, és több olyan korombeliről, barátról, rokonról is tudok, akik sosem voltak szórakozóhelyen, ahogy olyanokról is, akik pl. gimi alatt minden hétvégén megfordultak ott.
Sokan azért mert divatos, és azt látják ez a népszerű. Fotókat és posztokat tölteni fel a közösségi oldalakra, miközben épp egy szórakozóhelyen vagytok, az a többség szerint laza és menő. Meg a csapból is ez folyik, fiatal vagy, szórakozzál amíg megteheted, stb.
Megkockáztatom bőven vannak a kortársaid között is akik csak azért mennek, mert útkeresésben vannak, még nem tudják mi a valóban jó nekik. És akár el tudnak szórakozni ott 1-1 este, de akadnak bőven köztük akik titokban szoronganak ezen is, és csak a társadalmi nyomás hatására mennek, nehogy "nyominak tűnjenek". Szerintem ennél előrébb van az, aki időben felismeri hogy ez nem az ő világa, és más utakon indul meg, vagy mint a kérdező, marad otthon, és csinál mást.
Aztán van aki tényleg a fékevesztett bulizást imádja, az emelkedett állapotot, a felpörgött érzelmeket, a fényt és zenét, kiszakadást a hétköznapokból. Van akinek gyakorlatilag ez az egyetlen valós öröme az életében, hogy így ezzel ki tud szakadni a hétköznapokból. Igen, manapság már tiniként is, mert eléggé változtak az idők a stresszel, és a romló életkörülményekkel, széteső társadalommal.
Meg van még ezernyi más lehetséges ok, ez csak 2 volt közülük, az ismertebb és népszerűbb opciók.
Miert nem tudod kimondani, miert nem szereted te a szorakozohelyeket. Bar ez is normalis. De add meg a jogot a tobbsegnek, hogy szorakozohelyen szeresse kiereszteni a gozt, esetleg emberekhez kozelebb kerulni, neadjisten alkalmi szexet talalni.
Kis empatia.
Ne menj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!