Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Nem olyan skizofréniás ez...

Nem olyan skizofréniás ez dolog és nem érzik visszásnak ezt akik csinálják?

Figyelt kérdés

a magyarok nagy része elköltözött vagy el fog költözni külföldre, miközben általába ugyanők sirassák a Trianont meg ilyen magyarkodós együtteseket hallgatnak meg ilyen mélymagyar bullshiteket osztanak meg Facebookon

A legviccesebb mikor olyan csinálja ezt aki már "elmenekült Magyarországról" aztán külföldről a jólétből játsza a nagymagyart, meg hazaszeretet és hasonló álszent bullshitelés

2023. jún. 29. 14:48
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
A skizofrénia más. A fogalom, amire te gondolsz, az önellentmondás, esetleg a képmutatás.
2023. jún. 29. 15:04
 2/8 anonim ***** válasza:
48%
Ha valaki elköltözik akkor már nem őrizheti az etnikai identitását?
2023. jún. 29. 15:13
 3/8 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem pont nem ugyanaz a réteg csinálja ezeket a dolgokat.

Az ismerősi körömben legalábbis a “nagymagyarkodós” Trianont visszasírók pont nem költöznek sehova, míg azok, akik elköltöznek (a korosztályom túlnyomó többsége) nagyon nem rendelkezik magyar identitással, kb. mindent leszólnak, aminek köze van a magyarokhoz.

Én a kettő között vagyok, gyűlölöm ezt a kormányt és a jelenlegi politikai helyzetet, és megértem, ha valaki anyagi vagy egyéb személyes okokból kiköltözik külföldre, de én magam sose tudnék hosszútávon máshol élni. A Trianont meg ezeket őszintén lesz.rom, de az a hozzáállás is dühít, hogy Magyarországon minden sz.r, bezzeg külföldön mindenhol kolbászból van a kerítés.

2023. jún. 29. 15:19
 4/8 anonim ***** válasza:

"Ha valaki elköltözik akkor már nem őrizheti az etnikai identitását?"

A kérdező arra célzott, hogy érdekes, amikor valakinek annyira fontos a hazája, hogy állandóan siránkozzon rajta, de annyira azért nem, hogy az alacsonyabb életszínvonal árán ott is éljen. Ez nekem is egy kicsit fura.

"Szerintem pont nem ugyanaz a réteg csinálja ezeket a dolgokat."

Vegyes, nekem sok tipik "nagymagyarországos" ismerősöm nyomja Londonból a szöveget.

2023. jún. 29. 15:30
 5/8 anonim ***** válasza:
4: Mondjuk az elmúlt két évszázad szerintem pont hogy hemzsegett az emigráns magyarok külföldi politikai szerveződéseitől akik gyakran itthon is elég nagy véleményformáló erőt jelentettek, szóval ebben semmi újkeletű nincsen. Az elköltözéssel nem szakad meg egyszerre az összes kötelék a nemzettel amivel azonosulsz. Hogy kinek mi mennyire fontos azt meg nem biztos abban mérném hogy bármi áron itt marad-e. Mintha a rendszerszintű problémákért az egyének egyenként lennének felelősek,és bármi azon múlna hogy ő itt marad vagy sem.
2023. jún. 29. 15:46
 6/8 anonim ***** válasza:

"Hogy kinek mi mennyire fontos azt meg nem biztos abban mérném hogy bármi áron itt marad-e."

Persze, én sem így értettem. Inkább csak sok ember esetében vet fel bennem kérdéseket amúgy is, hogy a hazaszeretet mennyire a haza szeretetéről szól valójában. Ennek a szkepszisemnek csak egy aprócska pontja a kivándorlás.

2023. jún. 29. 16:08
 7/8 anonim ***** válasza:
En nem sirassom a Trianont, csak az elherdalt tonkretett szulohazamat, amit mar tenyleg csak nagyon szegyenkezve tudok emliteni, es nem is az faj a legjobban.
2023. jún. 29. 16:59
 8/8 anonim ***** válasza:
51%
Zagyvaság.
2023. júl. 2. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!