Nem olyan skizofréniás ez dolog és nem érzik visszásnak ezt akik csinálják?
a magyarok nagy része elköltözött vagy el fog költözni külföldre, miközben általába ugyanők sirassák a Trianont meg ilyen magyarkodós együtteseket hallgatnak meg ilyen mélymagyar bullshiteket osztanak meg Facebookon
A legviccesebb mikor olyan csinálja ezt aki már "elmenekült Magyarországról" aztán külföldről a jólétből játsza a nagymagyart, meg hazaszeretet és hasonló álszent bullshitelés
Szerintem pont nem ugyanaz a réteg csinálja ezeket a dolgokat.
Az ismerősi körömben legalábbis a “nagymagyarkodós” Trianont visszasírók pont nem költöznek sehova, míg azok, akik elköltöznek (a korosztályom túlnyomó többsége) nagyon nem rendelkezik magyar identitással, kb. mindent leszólnak, aminek köze van a magyarokhoz.
Én a kettő között vagyok, gyűlölöm ezt a kormányt és a jelenlegi politikai helyzetet, és megértem, ha valaki anyagi vagy egyéb személyes okokból kiköltözik külföldre, de én magam sose tudnék hosszútávon máshol élni. A Trianont meg ezeket őszintén lesz.rom, de az a hozzáállás is dühít, hogy Magyarországon minden sz.r, bezzeg külföldön mindenhol kolbászból van a kerítés.
"Ha valaki elköltözik akkor már nem őrizheti az etnikai identitását?"
A kérdező arra célzott, hogy érdekes, amikor valakinek annyira fontos a hazája, hogy állandóan siránkozzon rajta, de annyira azért nem, hogy az alacsonyabb életszínvonal árán ott is éljen. Ez nekem is egy kicsit fura.
"Szerintem pont nem ugyanaz a réteg csinálja ezeket a dolgokat."
Vegyes, nekem sok tipik "nagymagyarországos" ismerősöm nyomja Londonból a szöveget.
"Hogy kinek mi mennyire fontos azt meg nem biztos abban mérném hogy bármi áron itt marad-e."
Persze, én sem így értettem. Inkább csak sok ember esetében vet fel bennem kérdéseket amúgy is, hogy a hazaszeretet mennyire a haza szeretetéről szól valójában. Ennek a szkepszisemnek csak egy aprócska pontja a kivándorlás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!