Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Szerintetek miért különbözik...

Szerintetek miért különbözik egymástól a lakótási és az élettársi kapcsolat?

Figyelt kérdés

Őszintén szerintem ugyanazt jelenti a két szó és nem fér a fejembe (néha fel is dühít), hogy miért adnak egyesek külön jelentést ezeknek a szavaknak.

Nem érzem úgy, hogy ha valakik elkezdenek többet érezni barátságnál és együtt laknak megfelelő szó rá az ,,élettárs" mert ha nincs ilyen érzésük egymás iránt és mégis együtt laknak szerintem arra az esetre is ugyanúgy tökéletes az ,,élettárs" mint a ,,lakótárs".

2023. jún. 28. 01:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
79%

A lakótársak nem feltétlenül b*nak, míg az élettársiak 100%-ban igen.

Bár szokott lenni átfedés.

2023. jún. 28. 08:06
 12/16 anonim ***** válasza:
Te attol vagy duhos, hogy nem ismersz ket magyar kifejezest.
2023. jún. 28. 11:27
 13/16 anonim ***** válasza:
Az elettars az hazassag papirok nelkul.
2023. jún. 28. 11:27
 14/16 anonim ***** válasza:

A lakótársak egy fedél alatt laknak, de ennyi minden közösségvállalás.

Az élettársak meg közös programokat cisnálnak, közösen képzelik el a jövőjüket, akár gyereket is csinálnak akit nevelnek stb...

Azért szerintem viszonylag egyértlmű a különbség.D

2023. jún. 28. 12:46
 15/16 A kérdező kommentje:

Sziasztok

Akik értelmi fogyinak tartanak csak szólnék papírom van róla, hogy normális vagyok 😉 Bár lehet összecserélték. 😂🤷

Én olyan vagyok, hogy mindenben a logikát keresem ezért emeletes marhaságnak tartom, hogy ennek a két szónak külön jelentése van és szívesen fejbevágnám egy vascsővel azt akinek ez kipattant a fejéből.(Hagyjuk a papírokat mert nem arra értem, hogy akik aláítak egy olyat.). Nekem ez nem logiku. Vegyünk egy plt. Peti és Kriszti együtt laknak attól az egyik azt mondja élettársak és (nincs papírjuk csak ő így mondja) és nincs köztük semmi olyan, a másik viszont azt, hogy lakótársak. Aattól még ugyanúgy lehet testi kapcsolatuk stb. ezért ha továbbra is a logikát nézem én mind2 szót el tudnám fogadni és nem gondolnék bele semmit.

Gratulálok annak aki ezt a hosszú észjárást elolvasta aki pedig meg is értette annak meg duplán. Sokan mondják, hogy én bonyolult. vagyok mert máshogy látok néhány dolgot.

Ezt a kérdést már nem tervezem soha visszanézni, hogy ki mit írt stb.

További szép napot mindenkinek 👋

2023. jún. 28. 17:21
 16/16 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

szívesen.

2023. jún. 28. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!