Miért divat manapság idiótának nézni embereket?
Az értelmes, tájékozott ember ritka, mint a fehér holló.
Az emberek nagy része, amit 20-25 éves koráig osszeszed, avval éli le az életet.
Így a személyiségét, véleményet a média és a társaság alakítja.
Nincs meg benne a szándék, hogy tudományos igényességgel elemezze az életet, döntéseit, szokásait, tapasztalatait stb.
"de amikor valaki szól, hogy ő bizony nem idióta"
Hát ez nem ilyen önbevallós dolog, mint zöld zóna a reptéren, hogy nincs semmi elvámolni valóm - szerintem. Az, hogy valaki idióta-e vagy sem, a cselekedetei és a mondatai döntik el, nem pedig az, hogy ő mit gondol magáról.
Egyik legegyszerűbb módja hogy többnek érezd magad mint ami vagy, plusz mások előtt arcoskodj. Ez a leggyakoribb oka szerintem.
Aztán van az a helyzet, amikor már nem tudsz valamit szó nélkül hagyni. Nálam ilyen volt pl. amikor a kollégám - nem viccelek - a főnökünk lába előtt pörögve fetrengett a földön, hogy szórakoztassa mint egy bohóc, ezzel nyalva neki. Ez az a szint, amikor már úgy érzem közbe kell lépni.
1-es válaszoló vagyok.
Látni kell, hogy az egész vilagon elavult:
- politikai rendszer,
- jogrendszer,
- jogi rendszer,
- közgazdaságtan,
- vallás,
- oktatási rendszer,
- környezetvédelmi rendszer,
- egészségmegőrzési rendszer,
- egészségügyi rendszer stb.
Hatalmon szinte mindenhol a gazdasági és hatalmi érdekeket kiszolgáló hitványok vannak.
Így a nép:
- kiszolgáltatott,
- képzetlen,
- erkölcsileg hiányos,
- elavult keszsegekkel rendelkezik.
Alantas....
Tisztelet a kivételnek.
Így okkal nevezhető a tömeg idiótának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!