Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Saját lakásban élés egyedül...

Saját lakásban élés egyedül vagy kollégiumi elhelyezés? Melyiket választanád?

Figyelt kérdés
A lakást úgy értem, hogy pl. szülők vásárolják, egyetem alatt fizetik az azzal járó költségeket is (rezsi, közös költség stb).
2023. máj. 23. 10:37
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
36%

# 10, a felsoroltakból egyik sem lehetetlen koliban sem. Én pl minden nap a párommal alszom a koliban, soha senki nem lop a hűtőből, rendszeresen alszom napközben (igaz, fényben is tudok), rendszeresen tanulok éjjel, nem zavar senkit, van külön tanuló erre a célra, arra meg nem kel fel senki, hogy éjjel bedőlök az ágyamba. Oké, pucér a szobámban nem szoktam lenni, kivéve ha bezárjuk, viszont a párom kb minden nap átjön, vagy én hozzá (mindkettőnk kolis)

Mosáson sem kell aggódni, sok mosógép van, soha nem volt gond ebből. Legrosszabb esetben este helyett reggel mosok, na bumm.

És 9k havonta. Rezsivel mindennel együtt.

Vannak programok (nem kötelezőek), illetve szakmai előadások, konferenciák is akár. Öntevékeny körök, szakkörök, kurzusok ingyen stb.

Mindig van valaki, aki segít, vagy ad kölcsön valamit, ami neked nincs és hirtelen kell, rengeteg információ áramlik.

Vannak introvertáltak a koliban és szeretnek kolisok lenni. Illetve egy részük szeretne tarsaságot alkalmanként, erre a koli nagyon jó, mert egyébként begubózódna, kevésbé élne a lehetőségekkel. Persze, extrovertáltként (vagy bárhogy) megtalálhatod a társaságod kolin kívül, de a koli hatalmas segítség. Gondolj bele, ha valaki vizsgaidőszakban végig tanul, akkor nem megy sehova, de ha kolis, akkor tanulás mellett belefér egy minimális szociális élet, hiszen pizsamában is átmehet a szomszédba.

Persze, nem való mindenkinek, de az agyamat eldobom milyen tévhitek vannak a kolikról. Oké, mindegyik másmilyen, de vannak jók.

2023. máj. 23. 13:14
 12/14 anonim ***** válasza:
Persze hogy a lakast. Plane, ha nem berlesrol van szo, ami olyan kiadas, hogy utana sincs lakasod.
2023. máj. 23. 13:47
 13/14 anonim ***** válasza:
94%

#11, ne mondd azt, hogy nem kell fel senki arra, hogy éjjel "bedőlsz az ágyba". Nagyon szépen leírtad, neked miért jó, de mindenki más éppen az érem másik oldalát magyarázza.

Én (és nagyon sokan mások) felébredek a legapróbb zajra is éjjel, már akkor fent lennék háromkor is, amikor lenyomod a kilincset. És ezért nagyon nem szeretnélek. Párod ugyanez, miért van egy férfi az én női privát szférámban?

Szóval máris ennyit a "tévhitekről". Te csinálod azt, amit te tévhitnek hívsz, és éppen abba nem gondolsz bele, ez mást mennyire zavar. :))

2023. máj. 23. 16:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Ha van rá pénz akkor lakás.
2023. máj. 23. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!