Az elmúlt egy hónapban, heti háromszor elmentünk a barátnőmmel bulizni. Ő inkább koktélozott én pedig pezsgőztem. Volt olyan hogy zsinórban péntektől-vasárnapig megittam esténként egy üveg pezsgőt. Ugye nem szoktam rá az alkoholra? N/19
A pezsgő csak 4%-os. Ezert nem pezsgőzik senki mikor buliznak.
Az alacsony %-os italok az alkalmi jellegre vannak pl szulveszterkor egy pohar a koccintashoz, vagy pl egy nyari este egy ket pohár bor es ennyi
Bulizáshoz egészéjszakákhoz ilyeneket nem isznak az emberek plane pasik
Az egyetemisták sem az eszükről híresek vagy arrol hogy konyítanának az italokhoz bármitis. Nem kell velük peldalózni.
A bor is pp egy esszencia kuriozum erre vannak akik kannás pancsot isznak es állandoan.
Az italkultura teljes hiánya.
#6:
Normális, kultúrált ember nem ilyen kevert szarokat iszik, hanem igazi minőségi alkoholt, ennyike. ^_^
Nem, ennyitől nem szoktál rá az alkoholra. Az alkoholra rászokni egy viszonylag hosszadalmas folyamat, aminek valóban első lépése lehet, hogy az ember minden nap bulizik és iszik hozzá. A kérdés ugyanakkor nem az, hogy mi az első lépés, hanem hogy az egyik lépést milyen másik lépés követi.
Mondok pár tünetet, ami tipikus jele lehet annak, hogy a kezdenek gondjaid lenni az alkohollal.
1: ha egy bizonyos mennyiségű alkoholt elfogyasztottál, nem bírod ki, hogy ne igyál tovább. Nekem ez megvolt anno: ha koccintottunk kettőt, akkor én onnantól biztosan zárásig maradtam.
2: többször előfordul, hogy egy társaságban te vagy az egyedüli, aki iszik, vagy isznak ők is, de messze kevesebbet, mint te.
3: nem tudod elképzelni a bulizást pia nélkül. Frusztrált vagy, ha mások isznak, de te nem ihatsz. Akár inkább el sem mégy a buliba.
4: tudod, hogy nem szabadna innod valami miatt - pl másnap vizsga, reggel autót vezetsz, akármi -, de te akkor is iszol.
5: ha nincs már pénzed, akkor is megoldod, kérsz kölcsön, meghívatod magad.
6: rossz kedved van, vagy ellenkezőleg: meg akarsz ünnepelni valamit, az első gondolatod, hogy tuti, megiszol valamit.
7: időnként kínosan érzed magad, vagy negatív visszajelzéseket kapsz egy buli után vagy a viselkedésed, vagy egyszerűen csak a feltűnő fogyasztásod miatt.
Lehetne folytatni, de főleg a korosztályodban jellemző társasági ivás megszaladására akartam fókuszálni. Ha ezekből néhányat igaznak érzel magadra, akkor érdemes elgondolkodni.
Zsinórban esténként 1 üveg pezsgő wow:)
Garantálom, hogy ennyitől az alkoholra még nem szoktál rá.
Egyéb dolgokra valószínű, hogy igen. Az is valószínű ,hogy nem 19/L vagy.:)
Egy 19/L, ha partizni jár, 3 napokat összefüggően, akkor pontosan tudja mire szokott rá.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!