Akit le százalékolnak szív betegen és nem tud fizikai munkát végezni és nemjó képeszségü szellemi munkát tanulni és dolgozni az milyen munkából tudna megélni ha havi 40ezer járadékot kap az államtól csak?
Figyelt kérdés
2023. febr. 21. 20:01
1/11 Ékezetes billetyűzet válasza:
Portás, biztonsági őr, takarító
3/11 anonim válasza:
Én leszázalékolt vagyok szív és idegrendszeri gondokkal, jelenleg portás vagyok, de voltam takarító és operátor is gyártósoron. Nemigazán találom a szellemi munkát ami érdekelhet, max elmegyek egy irodába. 22/
4/11 anonim válasza:
Kérezem, mert nem tudom. A portások nem mindenhol vagyonőrök? Mert őket viszont sehol nem jelentik be szabályosan. És egy leszázalékoltnál nem mindegy milyen bérre vagy bejelentve, mert táppénzt rokkant járadékot a bér alapján adják. Minél magasabb a hivatalos bér annál több a járadék
5/11 anonim válasza:
Nekem van vagyonőri papírom, teljes beosztásban dolgozom 12/24 órás műszakokban. 200 ezret kapunk, én még kapok 20 ezer segélyt az államtól, ennyi.
6/11 anonim válasza:
Utolsó vagyok. és ez azért fontos mert ha állapotromlás következik be, ami egy leszázalékoltnál gyakori nem mindegy hogy utána 40 ezer járadékot vagy rokkant nyugdíjat kapsz vagy 120 ezret
7/11 anonim válasza:
És mennyire vagy bejelentve? És napi bejelentés vagy rendes 8 órás?
8/11 anonim válasza:
8.Állandó, 12 órás műszakok, néha 24.
9/11 anonim válasza:
Most miért lettem lepontozva? Állandó bejelentésen vagyok, 12 óra amit lehet törvényesen dolgozni, 24-et nem de vagyonőri cégek gyakran csinálják, így van meg leginkább a havi ledolgozott óra mennyiség. Beteg szabadság meg ilyenek nincsenek egyébként, annyit kapsz amennyit jössz.
10/11 anonim válasza:
#4 A portások nem mindenhol vagyonőrők, sőt! Sok cég azzal csal(legális kiskapu), hogy ahová csak lehet vagyonőrt keresnek, de portásnak jelentik be hivatalosan, így elég neki minimálbért fizetni, nem kell a szakmára megadni a garantált bérminimumot.
Ahol 24/48 szolgálat van, ott meg 99%-ban csak 8 órás munkaidőre szokták bejelenteni az embereket.Mármint itt a vagyonvédelmi szektorra gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!