Ha egy roma származású ember azt mondja. hogy van bennem cigány vér az tuti, és a nagymamám vezetékneve is roma, rákerestem sok romának van az a vezeték neve ami a mamámnak akkor roma vagyok részben?
Genetikailag lehet, mi nem ismerjük sem a kinézeted, sem a családfád.
Filozófiai értelemben ez egy érdekes szócikk lehet számodra:
Magyarul:
Ha a nagyszülőd is csak fél/negyed/nyolcadrészt volt roma származású, azt a többség itthon már nem tekinti annak, kivéve ha erős az identitástudatod.
Milyen szokasok alapjan notten fel,oda tartozol. A mentslitas hataroz meg,a csalad.
A mentalitas a lenyeg.
Szerintem eszrevetted volna,ha ugy elsz,mint a romak. Asszonyok otthon hszi szolgak,szavuk nincs. Pl.
Ebben az esetben az egyik szülőd félig cigány lenne, és erről valószínűleg tudna is. Kérdezz erre rá nála, mert simán lehet, hogy szándékosan titkolta el.
Ha van fotód erről a nagyszülődről, mutasd meg pár roma származású ismerősödnek, hogy mit gondolnak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!