Főző táborban vagyok a héten, túlságosan sokat eszek mindenből ha előttem van mindig sok finomság, nem tudok leállni a kajálással. Nem akarok meghízni, mit tegyek?
Egész nap kaják között vagyok, nem bírok magammal. Ma is egész nap ettem.
Reggeli de azt még itthon, fasírtos szendvics, kávé. Oda érek a táborba megéhezek rögtön akkor még eszek 1 szendvicset amit csomagoltam magamnak.
Elkezdünk főzni közben kóstolgatok össze vissza, nem tudok leállni, végeztünk a főzéssel akkor utána ebéd. Aztán elkezdjük a desszertet csinálni, édesség mindennap van( annak se tudok ellenállni).
Ebéd után meg szabad program, akkor is folyton éhesnek érzem magam.
lehet hogy a tudat hogy itt korlátlanul lehet enni és mindig előttem van a kaja ez váltja ki a falási rohamaimat.
Csak mozogd le.
Én is annyit eszek, mint egy ló, és vékony vagyok. Ha sok kalóriát égetsz, akkor nyugodtan lehet enni.
Az baj, ha a főzőtábor mellé nem társul valamilyen mozgásprogram.
Ha egész nap állsz,főzöl és eszel, akkor számíts rá, hogy a tábor hosszától függően súlyos kg-kat fogsz hízni. Nyilván 3 nap nem a világ, de ha 2 hét, akkor az már sok. Nem mindent kell megenni, amit megfőztél, nem mindent neked kell megenni és nem mindenből kell halálra enni magad. Önuralom kérdése az egész.
Kérdező: igazából 2 lehetőség van. Vagy nem eszel, vagy eszel ÉS sportolsz.
Ne várj most amolyan bölcsek köve megoldásra, mert nincs.
Kóstolni pici falatokat kell, ha nem akarsz hízni.
Vagy mikor vége van a napnak, el kell menni futni, biciklizni, vagy edzőterembe.
De szerintem MOST ne foglalkozz, ne stresszelj rá erre, mert MOST MÉG úgysem tudsz rajta változtatni.
Hogy jött amúgy ez a dolog? Főzni nemcsak főzőtáborban lehet megtanulni, hanem úgy is, hogy vagy elrontasz 5-10-20 dolgot,és megtanulod saját károdon, meg úgy is, hogy szülői irányítással - persze ez annak megy, akinek ott van(nak) a szülője/szülei mellette ÉS a szülők maguk is JÓL tudnak főzni ÉS hajlandóak tanítani - csinálgatsz ezt-azt. Nyilván nem a csúcsgasztronómiával kell kezdeni, nem coq au vin-t kell csinálni és nem is méregdrága alapanyagokkal kell kísérletezni.
A kilóra meg mozgás, és egyél kevesebbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!