Mit gondolsz a motivációs trénerek munkásságáról és az emberekre gyakorolt hatásukról?
Káros is lehet, ha valakinek komolyabb segítség kéne és ehelyett megy ilyen sarlatánokhoz.
Alapvetően sima pénzlehúzás.
Inspiráló "hogyan csináljam" jellegű gondolatokat adhat, guyanakkor én az "egyénre szabott segítség/tanácsadás" jellegű segítségnyújtásban hiszek.
Olykor nagyotmondó illuzorikus légváras butaságok is elhangzanak: "mindent lehet csak akarni kell", "nem számít honnan jöttél és hány éves vagy, az anyagi háttered se számít"... A belépőnél meg hej-hajj, mivel is szembesül az ember? Van a standard jegy, meg még egy másik fokozat, ami drágább (most nem jut eszembe a neve), de a "VIP" jegy esetén együtt fotózkodásra is van lehetőség... Nem számít az anyagi helyzet ITT SEM (?) mint ahogy az EBBŐL IS ÉSZREVEHETŐ.
"Ha mindenki felelősséget vállalna az életéért, állítom: bezárhatnának a kórházak", "nappal dolgozz az életedért, éjjel pedig az álmaidért", "ne álmodd az életet, hanem éld az álmaidat"
Elmennek az - olykor - "show-jellegű" előadásra, meghallgatják a standup-comedy jellegű előadást, megnézik a profi színészekkel konstruált jeleneteket, aztán hazamennek és minden ugyanúgy folytatódik életükben tovább.
Jórészt most már elüzletiesedett az egész.
Mosolyka is elveszítette számomra egy ideje a hitelességét, pedig kedveltem eleinte.
Most már mindenkiből lehet motivációs tréner, és van rá kereslet, mert megfizetik.
Az 5# jól írja. Én 2018-ban olvastam, hogy a coach-ok országa lettünk - ezek is ilyeen motiváló mukkik.
Van egy-egy réteg, akiket meg tudnak fogni, a közép-felső réteget, mert nekik alapból happybb az élete, mint egy takarítónak-tanárnak-szocmunkásnak. A változás lehetősége bennem van, tény, és való, de A, ehhez teljes agyi, 360-as fordulat szükséges; B, megalapozott tőke; C, vállalkozószellem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!