Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Tényleg ilyen az egyetemi élet?

Tényleg ilyen az egyetemi élet?

Figyelt kérdés

Az általam ismert egyetemisták többségének a kikapcsolódást a hétvégi bulizás és ivászat jelenti. Nem is igazán vágynak többre. Beszélgetések alatt is többnyire panaszkodnak. Ha pedig sokat kell tanulniuk, úgy panaszkodnak, mintha kötelező lenne egyetemre járni. A saját szakuk persze hidegen hagyja őket, tudomány iránt egyáltalán nem érdeklődnek- még az sem, amit tanulnak.

Valóban ez az életvitel jellemző a többségükre, vagy csak nekem túl rosszak a tapasztalataim?

Mennyi az esély arra, hogy a leírtakhoz hasonló emberekkel kerülök össze, ha bejutok egyetemre?

2022. jún. 17. 16:36
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Ha olyan szakra mész amihez tényleg normálisan kell tanulni, akkor nem lesz idejük a szaktársaidnak panaszkodni, meg egész hétvégén bulizni, mert a köny felett fognak görnyedni látástól vakulásig. Egyébként az emberek 95%-át nem érdeklik a tudományok, a kíváncsiság 12 éves korukban kihal belőlük és ennyi volt.
2022. jún. 17. 16:43
 2/9 anonim ***** válasza:
97%

1

Jogászok, orvosok, gépészek jórésze is rendesen tudja hogy kell inni, ne aggódj.

Másrészt pedig kérdező igen, egy jórészük ilyen. Viszont nagyon sokan vannak, akik meg nem. Mondjuk ahol én tanultam, mivel kolis voltam, az ottani embereket ismertem. Nálunk nekik kb 80%-uk ilyen volt. Ha mázlid van, találsz egy bandát, aki hozzád hasonló.

2022. jún. 17. 16:54
 3/9 anonim ***** válasza:
95%
majd találsz egy-két geeket, aki a tudásért van ott, azokkal elleszel, a többivel meg ne foglalkozz, ők is a saját életük kovácsai.
2022. jún. 17. 17:07
 4/9 anonim ***** válasza:
44%

Senki se tiltja, hogy egyetemre járj. Vetesd fel magad, nézz körbe, úgyis hiába mondunk bármit, a magadfajta prolik mindig ilyen hülyeségeket fognak vizionálni az egyetemistákról.

Én speciel végigdolgoztam az egyetemi éveim 60%-át, vagy azért, hogy ne dögöljek éhen vagy azért, hogy versenyezzek kutatóasszisztensi helyekért, ahol évekig ingyen dolgozhatok. Azért nem mentem doktorira, mert anyagilag nem bírtam már. De ja, semmirekellő vagyok, alkoholista meg fölöslegesen rinyálok, igenigen.

2022. jún. 17. 17:11
 5/9 anonim ***** válasza:
87%
ezen kár rágódnod, ha te nem vagy bulizós, el fogsz azért férni ott!
2022. jún. 17. 17:45
 6/9 anonim ***** válasza:
83%

Nappalin sajnos sok ilyen van első évben. Aztán szépen kikopnak ám, főleg a komolyabb szakokon.

Én jártam nappalira és estire is, hát azért van különbség a mentalitásban. Ha ennek tetejében valaki nem államilag támogatott képzésen van, hanem saját zsebből fizeti, akkor főleg érezni, hogy nem picsát mereszteni van ott meg az anyja pénzét elinni... (Jellemzően a levelező képzések önköltségesek egyébként).

Szóval sok múlik a szakon és a képzési formán is. Aztán van egy állatfaj, aki valahogy átverekszi magát az alapszakon, aztán folytatja az ámokfutását mesterszakon, mert az is jobb, mint felnőni és elmenni dolgozni, szóval ott minden kezdődik előről.

Ezért (sem) mennék többé nappali szakra, borzasztóan demotiváló, hogy mindenki rohadtul ráér, amivel nem lenne baj, de a hülyeségre van idejük főleg. A nappalis csapatmunkáim abból álltak, hogy a csapattársaim után kajtattam, miközben lógtam a munkából, mert basztak megjelenni a megbeszélt időpontban, ráadásul meg sem csinálták a saját részüket.

Az ember ezt kinövi vagy belátja, hogy max takarítani való az egyetemre, de addig...

2022. jún. 17. 17:50
 7/9 anonim ***** válasza:
79%

Aha, nálunk a többség ilyen, csúsznak is 1-2 évet, de nagyon jófej, normális, értelmes emberek attól, hogy "nem érdeklődnek a tudomány iránt". Legtöbben dolgoznak egyébként a bulizás meg a nappali tagozat mellett, azért nem marad idő a tanulmányokra.

Nekem pl. a tanulás meg a buli összefér, nem vagyok színötös, vannak kettesek is (meg ötösök is), de bennmaradok államin, a valóban hasznos tárgyak gyakorlatát tudom, nekem jó így. Számomra többet ér az egyetemi élmények szerzése, de ha neked a tanulmányi versenyek jelentik a kiteljesedést fogsz találni hasonló gondolkodású embereket.

2022. jún. 17. 18:55
 8/9 anonim ***** válasza:
77%
A többség nálunk is ilyen volt a szakon, illetve a koliban is. Sőt, őszintén szólva én nem is igazán találkoztam más fajta emberekkel... Nekem azzal semmi bajom nincsen, ha valaki eljár bulizni stb., viszont azt hiányoltam, hogy szinte semmi másról nem is szól az egyetemi élet. Én tök szívesen részt vettem volna mondjuk nyelvcserés programokon, múzeumlátogatáson, filmvetítésen, társasjáték vagy kvíz esteken, túrákon, kreatív workshopokon, chillesebb iszogatásokon stb., de nálunk ilyen lehetőségek abszolút nem voltak, csak különféle bulik. Nekem ez azért fura, mert rengeteg ember jár egyetemre és biztosan van csomó ember mindenféle hobbival, érdeklődési körrel stb., biztosan lett volna igény változatosabb programokra is. Számomra így nem volt olyan nagy élmény az egyetem, mert egyszerűen az egyetemen kívül (gondolok ugye az órákra, tanulásra stb.) nem igazán tudtam hova eljárni és mit csinálni pedig szerintem erre azért mindenkinek igénye lenne, hogy kikapcsolódjon, szociális életet éljen, szórakozzon és ne csak a tanulással foglalkozzon 0-24. Nekem nagyon nehéz volt így kapcsolatokat építeni is, barátkozni, ismerkedni stb., mert nem volt kivel, hol, mikor, minek kapcsán pedig pont ezt is vártam az egyetemtől, hogy majd nagyon sok új embert ismerhetek meg. Ez pedig tanulás szempontjából is rossz volt, mert a szakunk nem volt ez a "fogjunk össze, segítsünk egymásnak, osszuk meg a jegyzeteinket, egy közösség vagyunk stb." féle szak, inkább kis klikkek voltak és mivel nekem nem nagyon voltak barátaim így úgy éreztem, hogy nem tartozom sehová. Nekem lett volna igényem arra is, hogy pl. együtt tanuljunk, átbeszéljük az anyagot, ki mit talált éppen érdekesnek az adott anyagrészben stb., elvégre elviekben ez egy közös érdeklődés és ezért választottuk a szakot, de nem sikerült olyat találnom akivel ez működött volna. Szóval úgy összességében én nem annyira élveztem az egyetemet, csalódtam is picit és nem nagyon találtam a helyem.
2022. jún. 17. 22:31
 9/9 anonim ***** válasza:
77%
Attól függ milyen szakra jelentkezel, en nem tapasztaltam ilyet, persze sok a tanulni való de nem töltünk el minden egyes napot panaszkodassal meg pialassal, mert ki***tul semmi értelme, mindenki maga választja hogy akar e egyetemre menni vagy ha egyszer bekerült benn is akar e maradni. De az a kép ami a te fejedben van az egyetemről totál mas mint ami a valóság, nincsenek házibulik mint amit a filmekben mutatnak, sem mindennapi istogatas. Nekem sosem volt ez a hamis kép vonzó és reméltem is hogy egyáltalán nem olyan az egyetem és kellemesen csalódtam, mert sokkal jobb annál. A sok tanulást leszámítva elég nyugis!!
2022. jún. 25. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!