Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ha vendégül látsz 10 embert...

Ha vendégül látsz 10 embert vacsorára, illik csomagolni is?

Figyelt kérdés
Nagyon kellemetlenül éreztem magam. Rám szólt vacsora után az egyik vendég, hogy csomagoljak nekik az ételből. Tettem néhány dolgot, de szólt, hogy a tortából is vinne, pedig abból pár szelet maradt, szerettük volna mi másnap megenni. Én olyan rosszul éreztem ettől magam, legszívesebben elküldtem volna a fenébe, de hirtelen nem tudtam erre hogy reagálni, csak zavartan mosolyogtam.

2022. ápr. 19. 19:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Max. annak, aki nem evett valamit, mert nem fèrt bele a gyomrába, vagy nem kért éppen. Nem esküvőn van. Te meg legyél erélyes máskor.
2022. ápr. 19. 20:00
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Bunkóság vendégként ilyenre felhívni a figyelmet...hogy vinne kaját.Jogosan háborodtál fel.
2022. ápr. 19. 20:04
 3/3 1112 ***** válasza:
100%
Mit utasítgat? Örüljön, hogy vendégül láttad, és egyszer kapott. A vendégnek nem illik követelőznie. Örüljön, hogy meghívták ilyen személyiséggel. Elmonhattad volna, hogy bocsi, de azt holnap szerettétek volna megenni ti. Megmég, csak, ha pl annyi leves, meg második marad, hogy nem bírnátok megenni, rátok rohadna, meg a sütivel is, csak, ha te, mint házigazda felajánlod; csak akkor dönthetné el, hogy kéri-e. Mert, holnapra, hoplnaputánra még pont jók lehettek volna ezek a maradékok -természetesen nem más tányérjáról, hanem a többi,amit még nem szedtek ki a fazékból - tehát az még pont jó lett volna, éás akkor holnap-holnapután már nem kellett volna főzni, ha már egynap egyszerre ennyi emberre főztél, egyszerre ennyi embert vendégül láttál; akkor a kövi két nap már pihenhettetek volna. [Járt volna a pihi. Ha kell neki is, csináljon otthonra újat. A vendéglátás aznapra szólt, arra az időre, amíg ottvoltak. Utána már nem, ez nem ,,jótékonysági szolgálat", hanem amire megérkezett, azzal vártad, hogy amíg nálatok van, ne éhezzen. Aznapra neki egyébként se kellett főznie, mert a te főztödet ette, és nem élvezheted a pihi jutalmát, mert ő kövi nap, amikor már nincsen nálatok, akkoris pont ezt akarja enni. Dehát főzzön magának. Neki max kérni van joiga, te meg erre mondhatsz igent is, meg nemet is.] Ha konkrétan utasít, hogy rakjál el neki, akkor az bunkóság. Ha kedvesen kérdezte volna, én akkor vagy visszautasítom, vagy azt mondom, oké, de, ha rád parancsol, és elviszi a holnapi ebédeteket, és ragasztkodik hozzá, az már bunkóság, tőle. Ha ráderőlteti, hogy vigye el.
2022. ápr. 19. 20:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!