Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Ki szereti Debrecen városát?...

Ki szereti Debrecen városát? Akár mostanában beköltözők, akár régebben ott lakók közül? Utóbbi hetekben folyton negatív megjegyzésekkel találkozom akár itt, akár más fórumokon. Inkább elköltöznének rengetegen onnan, meg, hogy a városnak nincs jövője.

Figyelt kérdés

Illetve hiába vannak bőségesen fiatalok (feltételezem főképp az egyetem miatt), azok úgyis máshol fognak a későbbiekben lakni.

Nincsenek programok, kikapcsolódási lehetőségek, látványosság a városban és a környékén, stb.

Ilyen és hasonló hozzászólásokkal találkozni a neten.

Élhetetlen lett a város és a környező kisvárosok, falvak is?

(Miközben fejlesztésekről is lehet hallani azért.)

2022. ápr. 12. 21:00
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
61%

9-es egy kis összehasonlítás Debrecen és a romániai(!) Kolozsvár között:

[link]

A fizetések jóval magasabbak Kolozsváron, és az ingatlanok értéke is.

Tehát köszönöm szépen a fide$zes propaganda médiának, hogy az emberek számára totál érdektelen eredményt amellyel jó esetben a rabszolgamunkát adó gyárak Debrecenbe települését lehet ösztönözni ennyire sokra tart.

8-as, nem vagyok se hülye se szegény, de legalábbis nem annyira mint te.

2022. máj. 2. 11:26
 12/27 anonim ***** válasza:
Bocs, a második az nem a 8-asnak, hanem a 10-esnek ment.
2022. máj. 2. 11:28
 13/27 anonim ***** válasza:

11 - "A fizetések jóval magasabbak Kolozsváron, és az ingatlanok értéke is."

Az egész között van durván 4%-os eltérés.

Azt azért nem árt tudnod, hogy Romániában 19% a legmagasabb ÁFA, míg Magyarországon a világelső 27%-os! Ez nagyban befolyásolja az árakat és a vásárlóerőt...

A BMW mégsem Kolozsvárt választotta... csak szólok!

"...jó esetben a rabszolgamunkát adó gyárak Debrecenbe települését lehet ösztönözni ennyire sokra tart." - Miskolcon meg az a baj, hogy nem mennek a rabszolgamunkát adó gyárak... Hát, csak menjenek Debrecenbe, nagyon jól el van ott az a sok "rabszolga", nem véletlenül az egyik legdrágább magyar város! A többi meg finnyáskodjon ezerrel!

2022. máj. 2. 16:48
 14/27 anonim ***** válasza:
Idáig dög unalom volt a város azért utáltam, most pedig a már élhetetlenné is vált a többszörösére növekedett forgalom miatt. Ráadásul a jelenlegi O1G kormány elhatározta, hogy az egész város egy hatalmas ipartelep lesz. Aztán majd jön az elgettósodás, meg a Detroit szindróma.
2022. jún. 8. 14:22
 15/27 anonim ***** válasza:
Debrecenből csak külföldre érdemes költözni, menekülni a magyar viszonyok elől! Országon belül nincs jobb hely.
2022. jún. 8. 23:45
 16/27 anonim ***** válasza:
15-ös, ezzel szerintem sokan vitatkoznának, ha csak Kelet.Magarországot vesszük akkor Szeged élből sokkal jobb hely. De a Dunántúlon kapásból több megyeszékhely is sokkal jobb mint Debrecen. Én mondjuk szívesebben élnék a Balaton partján például. De ahogy érzed, ha te szereted azt a porfészket a keleti határ mentén a lapos alföldön, akkor jó neked az is.
2022. jún. 9. 10:38
 17/27 anonim ***** válasza:

A Dunántúlról költöztünk ide 3 éve!

Életünk legbölcsebb döntése volt!

Teljesen élhető, tiszta, biztonságos gazdag város!

Repülővel hamarabb vagyok tengerparton, mint a lenyúlós Balatonon!

A gyerekeink nagyon jó iskolába járnak, és a magyar viszonyokhoz képest igen jól keresünk!

Ezt mind tapasztalatból írom.

2022. jún. 9. 13:18
 18/27 anonim ***** válasza:
17-es, örülök hogy neked bejött Debrecen, de ettől még nem lesz a legjobb város az országban.
2022. jún. 9. 13:23
 19/27 A kérdező kommentje:

Aki azt írta, hogy unalmas, megkérdezhetem, hogy mire kellene gondolni ezalatt? Nem kötekedés, csupán érdeklődés.

(Tényleg élhetőbb, érdekesebb, lehetőségekben bővelkedőbb, stb lenne még akár a távoli Szeged is?)

Illetve a Detroit szindróma mit jelent(het) idővel Debrecenre nézve?

2022. jún. 9. 13:28
 20/27 anonim ***** válasza:

19-es ezeket én írtam. Nekem leginkább az elhelyezkedése miatt unalmas Debrecen, alföld, se hegy, se folyó, és ami tetőzi, a környéken nincs egy valamire való kiránduló hely. Maga város se túl izgalmas, nagy része kertváros, néhány lakótelep és a belváros ami az egész város méretéhez képest eltörpül. Ott sincs túl sok látnivaló, maximum a Piac utca környéke, meg ki lehet menni a Nagyerdőre ami szintén nem túl izgalmas.

Nem tudom mihez képest távoli Szeged, de pl. Budapesthez közelebb van mint Debrecen. Szegeden legalább van folyó, a belvárosa sokkal nagyobb, szebb és városiasabb, az egyeteme is elismertebb.

A Detroit szindróma alatt azt értettem, hogy ahogy ezek a gyárak betelepültek Debrecenbe, úgy pikkpakk el is mehetnek majd bármikor, ahogy erre folyamatosan van példa szerte az országban. Még csak nem is kell feltétlenül gazdasági válság ahhoz, hogy egy cég úgy döntsön át teszi a gyártást máshova ahol olcsóbb a munkaerő, nagyobb támogatást kap stb. Ha mondjuk egy ilyen hullám elindul majd valamikor Debrecenben akkor lesz egy rakás munkanélküli, nagyon sokan elmennek és elgettósodik, kiürül a város. Jó példa erre Ózd, de akár Miskolc is. Idáig legalább nem voltak túlsúlyban az ipari gyárak a városban, mivel a mezőgazdasággal és egyéb ágazatokkal például gyógyszergyártás, oktatás stb., meg volt az egyensúly, most viszont az ipar egyértelműen túlsúlyba fog kerülni.

2022. jún. 9. 14:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!