Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Butának számítok, ha nem...

Butának számítok, ha nem megyek egyetemre?

Figyelt kérdés

nagyon felek, hogy a válasz igen lesz:( de valamiért nem igazán érzem magam ra

mégis valamiért azt érzem, hogy mindenki egyetemen van

19 éves lány vagyok és velem egykorúak már valamelyik egyetemen vannak vagy pedig készülnek, én pedig… nos, nem

nem tudom, hogy csak a baráti körömben ilyen okos mindenki, vagy pedig tényleg minden fiatal oda megy.

buta lennék? és közben mindenki okos, csak én nem.. mert így érzem.

2022. márc. 11. 20:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
83%
Én sem mentem eddig, illetve elkezdtem valamit, de nem a rendes alapszakot. Aztán úgy alakult, hogy dolgoznom kellett, hogy meg tudjak élni, mert nem volt tehetős család mögöttem, albérletet is fizetnem kellett. De közben sok minden érdekel, szeretek olvasni, mindenféle témára nyitott vagyok. Nem vagyok zseni, de azért nem gondolom, hogy buta lennék. Nem biztos, hogy egy egyetemista, akinek a szülei fizettek, ennyi minden iránt érdeklődik, mint én. Szóval nem ettől függ ez szerintem.
2022. márc. 11. 20:30
 12/19 anonim ***** válasza:
95%
Ja és ne gondold, hogy egyetemen mentesülnél az ilyen vádak alól... Engem is becsméreltek már, hogy miért itt tanultam, miért nem egy elit egyetemen, oda biztos nem lennék jó (egyszerűen csak messze vannak azok az intézmények tőlem és nem akarok éveket színtisztán egy képzésre áldozni, inkább mindenből tanulok egy kicsit egy szakon és a fennmaradó időben arra fekszek rá, ami érdekel, minthogy mindenből ugyanannyit tanuljak, hogy át tudjak menni egyáltalán). A mesterszakom alapján is minősítgettek, hogy mit akarok én vele és ezzel az alapszakkal. Utána megy a hiszti, hogy dehát te nem vagy Dr., mikor leszel az, minek tanultál akkor ennyit, más papír nélkül is elért ennyit a szakmában... Szóval nem, ennek itt sincs vége ám. Aki sznob az sznob marad.
2022. márc. 11. 20:31
 13/19 anonim ***** válasza:
74%

Nem feltétlenül attól lesz vki intelligens hogy tudja az alap dolgokat. Az még csak tájékozott, vagy okos, (alap)művelt stb.

Számomra ha vki intelligens, akkor abban benne van valamilyen udvariasság is, és az arrogancia hiánya. Tehát nem néz le mást azért mert ő tud vmit, más meg nem. Plusz, ha esetleg ő nem tud valamit (mert mindent tudni úgyse lehet), azt hogyan kezeli, mennyire nyitott, mennyire legyint rá, hogy nem érdekli.

Hajlandó-e felismerni hogy valamit nem tud vagy sem? Hajlandó-e felismerni, hogy valamiről nem tud mindent vagy sem? Hajlandó-e tájékozódni az előtt, hogy ítéletet modnana, vagy egyből címkéz, meg következtet mert ő már úgyis tud mindent, neki úgyse lehet újat modnani?

Magyarul minden elismerésem annak, aki felmondja fejből a wikipedia-t, meg tényleg tisztelet, hogy sokat tanult, de ha közben meg egy tuskó, akkor érted...

Nagyon sok olyan emberrel tanultam együtt egyetemen akik fennhordtak az orrukat, mert ők egyetemisták és akár hallgatótársukat is lenézték ha kicsit jobban bukdácsolt, mint ők. (Vagy hozhatnám példaként, amikor egyik egyetem hallgatója lenézi a másik egyetem hallgatóját)

Én otthagytam az egyetemet, és nem a jegyeim miatt, hanem mert sz*rul valasztottam irányt.

És most sok olyan emberrel dolgozok együtt raktárban, minimálbérért, akiknek van diplomájuk, de a s*ggüket kitörölhetik vele - mind más-más okok miatt.

Aki tanulni akar, az egyetem nélkül is tud tanulni. Aki meg nem akar tanulni, ellinkeskedve is meg tud szerezni egy diplomát.

Ennyi.

2022. márc. 11. 20:43
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

19 évesen csináltam meg az első szakmám. 22 évesen a másodikat. 23 évesen a harmadikat. 27 évesen a negyediket. 30 évesen jelentkeztem egyetemre, majd még kiderül, hogy felvesznek-e :)

Lehet te is ilyen típus vagy, aki nem azonnal találja meg, mi érdekli. Ez teljesen rendben van.

De az sem gáz, ha nem tanulsz tovább. Nekem is volt olyan munkám, ami semmilyen szakképzettséget nem igényelt és mégis, ott éreztem a legjobban magam, és még a fizetés is jó volt. (Más miatt kellett váltanom, de ha úgy hozta volna az élet, még mindig ott lennék. :)

És ez nem azt jelenti, hogy az ember buta!

2022. márc. 11. 20:49
 15/19 anonim ***** válasza:
96%

Úgy gondolom/tapasztaltam hogy az intelligencia legnagyobb ismérvei, hogy valaki képes analitikusan gondolkodni, örökösen igyekszik ismereteket szerezni a világról, és képes beismerni, ha valamiről hiányos tudása van.

Az egyetem elvégzése azt mutatja, hogy az adott területen magas fokú oktatást kapott az illető, ami tény, hogy érdem, de messze nem ez minden.

2022. márc. 11. 21:03
 16/19 anonim ***** válasza:
45%
A legtobb egyetemet vegzett ismerosom feleannyit keres mint en pl. Tul van ez tolva..
2022. márc. 11. 23:55
 17/19 anonim ***** válasza:
29%
Egyrészt: mindenki azt hiszi, hogy az egyetem egy követelmény a megbecsüléshez, jó fizetéshez, az értelmi szinted elismeréséhez. Hát nagyon NEM. Nem szólom le az egyetemistákat, de sokszor egy jó szakmunkás jobban teljesít, mint a magasan képzett diplomás. A fizetés sem olyan, mint azt hangoztatják. Én "tanulatlan" gyári munkasként (akut egy korábbi delikvens lehordott) sokkal többet keresek, mint a legtöbb diplomás. Szomorú? Az. De nem az én bajom.
2022. márc. 12. 06:32
 18/19 anonim ***** válasza:
46%
Ha nem akarod úgy végezni mint az “ egy jó szakmunkás többet keres mint egy diplomás”, “a diploma mellé nem osztanak észt”, “szüleik fizették” stb. emberek, akkor ajánlom az egyetemet.
2022. márc. 12. 13:06
 19/19 anonim ***** válasza:
52%
18, te meg egy borzasztóan általánosító ember vagy..
2022. márc. 12. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!