Butának számítok, ha nem megyek egyetemre?
nagyon felek, hogy a válasz igen lesz:( de valamiért nem igazán érzem magam ra
mégis valamiért azt érzem, hogy mindenki egyetemen van
19 éves lány vagyok és velem egykorúak már valamelyik egyetemen vannak vagy pedig készülnek, én pedig… nos, nem
nem tudom, hogy csak a baráti körömben ilyen okos mindenki, vagy pedig tényleg minden fiatal oda megy.
buta lennék? és közben mindenki okos, csak én nem.. mert így érzem.
Nem feltétlenül attól lesz vki intelligens hogy tudja az alap dolgokat. Az még csak tájékozott, vagy okos, (alap)művelt stb.
Számomra ha vki intelligens, akkor abban benne van valamilyen udvariasság is, és az arrogancia hiánya. Tehát nem néz le mást azért mert ő tud vmit, más meg nem. Plusz, ha esetleg ő nem tud valamit (mert mindent tudni úgyse lehet), azt hogyan kezeli, mennyire nyitott, mennyire legyint rá, hogy nem érdekli.
Hajlandó-e felismerni hogy valamit nem tud vagy sem? Hajlandó-e felismerni, hogy valamiről nem tud mindent vagy sem? Hajlandó-e tájékozódni az előtt, hogy ítéletet modnana, vagy egyből címkéz, meg következtet mert ő már úgyis tud mindent, neki úgyse lehet újat modnani?
Magyarul minden elismerésem annak, aki felmondja fejből a wikipedia-t, meg tényleg tisztelet, hogy sokat tanult, de ha közben meg egy tuskó, akkor érted...
Nagyon sok olyan emberrel tanultam együtt egyetemen akik fennhordtak az orrukat, mert ők egyetemisták és akár hallgatótársukat is lenézték ha kicsit jobban bukdácsolt, mint ők. (Vagy hozhatnám példaként, amikor egyik egyetem hallgatója lenézi a másik egyetem hallgatóját)
Én otthagytam az egyetemet, és nem a jegyeim miatt, hanem mert sz*rul valasztottam irányt.
És most sok olyan emberrel dolgozok együtt raktárban, minimálbérért, akiknek van diplomájuk, de a s*ggüket kitörölhetik vele - mind más-más okok miatt.
Aki tanulni akar, az egyetem nélkül is tud tanulni. Aki meg nem akar tanulni, ellinkeskedve is meg tud szerezni egy diplomát.
Ennyi.
19 évesen csináltam meg az első szakmám. 22 évesen a másodikat. 23 évesen a harmadikat. 27 évesen a negyediket. 30 évesen jelentkeztem egyetemre, majd még kiderül, hogy felvesznek-e :)
Lehet te is ilyen típus vagy, aki nem azonnal találja meg, mi érdekli. Ez teljesen rendben van.
De az sem gáz, ha nem tanulsz tovább. Nekem is volt olyan munkám, ami semmilyen szakképzettséget nem igényelt és mégis, ott éreztem a legjobban magam, és még a fizetés is jó volt. (Más miatt kellett váltanom, de ha úgy hozta volna az élet, még mindig ott lennék. :)
És ez nem azt jelenti, hogy az ember buta!
Úgy gondolom/tapasztaltam hogy az intelligencia legnagyobb ismérvei, hogy valaki képes analitikusan gondolkodni, örökösen igyekszik ismereteket szerezni a világról, és képes beismerni, ha valamiről hiányos tudása van.
Az egyetem elvégzése azt mutatja, hogy az adott területen magas fokú oktatást kapott az illető, ami tény, hogy érdem, de messze nem ez minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!