Kezdőoldal » Emberek » Társasági élet » Hogyan kezelitek az online...

Hogyan kezelitek az online térben azokat a tartalmakat, amelyek nem érdekelnek titeket?

Figyelt kérdés

Nagyon sokszor tapasztalom akár itt, akár facebookon vagy bármilyen szociális felületen, hogy emberek nyíltan kimutatják azt, hogy őket az adott tartalom mennyire nem érdekli és, hogy mennyire felesleges erről posztolni, vagy éppen kérdezni.

Nem szeretnék én lenni a nagy megmondó ember, de azt gondolom, hogy én elég jól kezelem az ilyen dolgokat. Facebookon ha valami egyszerűen nem érdekel, akkor tovább görgeteg, hiszen minek töltsek időt egy komment megfogalmazásával egy olyan poszt alatt, ami teljesen hidegen hagy? Itt gyakorin szintén nem írom le, hogy unalmas a kérdés, volt már 100x stb, hiszen nem érdekel, nem érint, nem foglalkoztat.

Ti hogyan vélekedtek erről, hogyan szoktatok eljárni ilyen esetben? Vagy szerintetek mások miért mutatják ki nyilvános az érdektelenségüket ahelyett, hogy azt az időt olyan dolgokra fordítanák, amelyek tényleg érdeklik őket?

2022. márc. 3. 11:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Tovább görgetek.

Egyrészt időpazarlás olyanra kommentet írogatni ami nem érdekel.

Másrészt ha reagálok rá (reakciógombok, kommentelgetés, stb.) abból az algoritmus csak úgy látja hogy engem ez érdekel, és még több hasonló tartalmat fogok kapni.

2022. márc. 3. 11:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Oltárira idegesítő alakoknak tartom azokat, akik ilyenekre találnak időt, hogy "kit érdekel a Rúzsa Magdi gyereke? Egyáltalán azt se tudom, ki az, a szomszéd Juci gyerekéről miért nem írtok?" Ez pont az a helyzet lenne, hogy ha nem érdekel, nem olvasom el, hanem kimegyek egy Túró Rudiért a hűtőhöz, és boldog leszek :)
2022. márc. 3. 11:45
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem nyitok meg olyasmit, ami nem érdekel, és nincs vele gond.
2022. márc. 3. 11:56
 4/9 anonim ***** válasza:
66%
Ignorálom.
2022. márc. 3. 12:01
 5/9 anonim ***** válasza:
44%
Én is ignorálok mindent, ami nem érdekel. A legtöbb ember szerintem nem tudja a különbséget aközött, hogy valami nem érdekli őket, vagy érdekli, de közben nem szereti.
2022. márc. 3. 12:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerűen csak nem foglalkozom vele.

De egyébként sem érzem, hogy mindenhez hozzá kell szólnom, akkor sem, ha érdekel a téma. Nincs ilyen kényszerem.

2022. márc. 3. 12:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Tovább görgetek. Közösségi oldalon ha reklámként jön szembe ilyen, akkor jelzem a kis x-nél, mikor a rendszer visszakérdez, miért kapcsolom ki, hogy érdektelen és nem akarom látni a hirdető hirdetéseit, néha megnézem, mire állította be a hirdetés célzását a hirdető, mert érthetetlen, miért kapom (pl. budapesti lakosként kaptam szegedi fogászat hirdetését úgy, hogy nincs Budapesten rendelőjük, én meg életemben csak egyszer jártam Szegeden az egyik szabadtéri játékok előadás miatt), ilyenkor van, hogy a hirdetés alatt kommentben ezt jelzem is, hogy nagyon félre mentek a célzással, ellenőrizni kellene a hirdetési beállításokat.

Ha ismerős gyakran oszt meg olyat, vagy gyakran szól hozzá olyanhoz, ami nem érdekel, akkor kikövetem az ismerőst.

2022. márc. 3. 12:40
 8/9 anonim ***** válasza:

Amennyiben cikkről van szó, szimplán tovább görgetek és nem foglalkozom vele (vagy meg sem nyitom), ha reklámról, akkor én is "kiikszelem", majd indoklásnál az irreleváns opcióra kattintok. Ha esetleg ismerős aktivitása miatt köszön vissza ilyen tartalom, immáron többedszerre, akkor szimplán kikövetem az illetőt.

Nem töltöm azzal az időm, hogy olyanokat kommentelgetek, hogy "ez engem hol érdekel?"; "az ki?" és egyéb hasonlókat, szerintem teljesen felesleges és idegesítő, és sokszor eléggé arrogánsan hat.

2022. márc. 3. 13:24
 9/9 anonim ***** válasza:
Ha nem érdekel valami, nem nyitom meg, hanem egyszerűen csak tovább görgetek. Nem foglalkozok vele.
2022. márc. 4. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!