Mit csinálnak az emberek munkaidöben a boltban, tömegközlekedésen?
sokaknak más a beosztásuk, mint a 8-16(:30)-as munkaidő
sokan munkanélküliek, szabadságon vannak stb
mint a példa is mutatja, utaznak, vásárolnak...
Nyugdíjasok, munkanélküliek, szabadságon vannak, munka miatt utaznak a metrón, munkaügyben mennek valahova, közben bemennek a boltba.
A héten elutaztunk Debrecenből Budapestre, a nap közepén sétáltunk a belvárosban, mert egy tárgyalásra mentünk. Hamarabb értünk fel és beültünk egy étterembe enni. Úgy nézett ki, hogy korzózunk, de munka volt az is.
Home officeban ebéd időben szoktam kutyát sétáltatni, akkor is úgy tűnik, mintha nem dolgoznék, pedig csak fél óra a napomból.
Édesapám például úgy kapott heti 2 szabadnapot, hogy az nem fixen hétvégén volt, hanem minden héten más. Plusz amúgy is délutános volt, szóval napközben ment el bevásárolni.
Sok kollégámnak olyan a munkaköre, hogy mászkálniuk kell a városban (pl. kézbesítők, leltárellenőrök)
Sokan kiszaladnak pár percre a boltba, ha délután sietniük kell haza/programra.
Valaki kimegy ebédért, esetenként elbuszozik gyorsan a kívánt étterembe/büfébe/stb.
És persze ott vannak a szabadságon lévők, munkanélküliek, home office-osok, nyugdíjasok, eltartottak, satöbbi.
Hogyhogy mit csinálnak? Vásárolnak, közlekednek.
Én pl. az ebédidőmben szoktam kiugrani boltba, hogy ne munka után kelljen.
De egyébként a teljesség igénye nélkül:
- szabin vannak
- más beosztásban dolgoznak
- kötetlen munkaidőben dolgoznak
- táppénzen vannak
- épp munkanélküliek
- nyugdíjasok
- lógnak
- munka-ügyben mennek valahova
stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!