Mi vezet ahozz hogy valakiből bérgyilkoss lessz?
Mi ennek a táptalaja nagyon kíváncsi vagyok mert ehhez komoly pszihés gyerekkor kell
De valóban mi a táptalaja?
nem feltétlen pszichés gyermekkor az oka.
ha szervezett bűnözői csoport tagja, akkor jogosnak érzi a szabályok megszegésének ilyen irányú büntetését.
ha légiós, zsoldos, katona volt, akkor meg könnyű pénznek veszi az ilyen felkéréseket.
Hát valamiből meg kell élni.Fizetni a számlákat meg minden.
Ki így, ki úgy boldogul.Vagyis mindenki ahogy tud.
Lehet túlmisztifikálni, de gyakorlatilag az összes hivatásos katona a gyilkolásárt kap bért.
Tehát hivatásos bérgyilkos.
Szerintem sokuk előtte is valamilyen fegyveres testület vagy titkosszolgálat tagja volt. A tudásukat pedig jó pénzért bocsátják rendelkezésre.
Persze itt a komolyabb bérgyilkosokról beszéltem.
Dél-Amerikában például rengeteg a szegény, közülük rengeteg amatőr kerül ki. Ők könnyen cserélhetőek, ha valamelyi ottmarad, van másik. Fizetnek nekik némi aprópénzt, ketten felülnek a motorra, egyik vezet, másik lő. Ők meg a szakma legalja.
Túl sok filmet néznek sokan. A bérgyilkosnak nem szabad, hogy érzelmi háttér kötődjön a munkájához, mert úgy nem lesz hatékony. Magyarul nincs itt szó pszichopataságról, szadizmusról, vagy hasonlók. Egyszerűen csak csinálja a dolgát, nem érez semmi szélsőségeset közben.
Erre úgy kerülhet sor, hogy alapból háborús helyen, vagy bűnszervezetben nőtt fel, ezért a gyilkolás számára teljesen természetes dolog, az élet velejárója. Emiatt lesz alkalmas arra, hogy gondolkodás nélkül és hideg fejjel öljön meg embereket, mert úgy szocializálódott, hogy az emberi élet számára pénzben mérhető.
Meg bérgyilkosokat amúgy sem ártatlan emberekre szoktak hívni, tehát nem mintha hatalmas erkölcsi dilemma lenne a dolog mögött. A speciális osztagok is bérgyilkosok tulajdonképpen. Bin Laden kiiktatása is nevezhető annak, mert azzal a céllal indultak el, hogy azt az egy embert megöljék, nem pedig a fronton lőttek a távoli dombokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!