Az éjszaki és déli sarkokon vannak ijen kutató álomások ahol se tv se rádió se net de még kimenni se lehet mert minusz száz fok van meg ugye ott nem is csak tudósok dolgoznak és akkor aki mondjuk ott karba tartó az mit csinál ha szabad napja van?
"ahol se tv se rádió se net"
Egy kutatóállomáson elengedhetetlen, hogy legyen rádió és internet, hiszen alapvető részei a kommunikációnak és magának a kutatásnak is.
"de még kimenni se lehet mert minusz száz fok"
A Föld leghidegebb pontján is "csak" 93,2 Celsius-fok van, de aki ilyen kutatásokat végez, annak nem is kell az adott helyszínen lennie, hogy ezt megmérje. (Vannak műholdak és más eszközök.)
"ugye ott nem is csak tudósok dolgoznak"
Miért, ki dolgozik még ott, aki nem tudós? A kicsi, nagyon szigorú központokban takarítók se nagyon szoktak lenni, ami pedig nagyobb, az ugyanúgy működik, mint például Budapesten a Földtani Intézet.
"akkor ott mit csinálnak ha szabad napjuk van?"
Nem megy be. Nagyon egyszerű példa: hétfőtől bent dolgozik péntekig, majd hazamegy a hétvégére.
A déli sarkon csak tudósok vannak és hosszabb egészségügyi vizsgálat és edzés felkeszítés után mehettek csak oda. De ott is vannak ezek a technologiai eszközök ott igazán alapfeltétel.
Még akik építették a bázist és akik bolti munkákat vállaltak vagy konyhai munkákat azok is csak az elso mondatomban leírt feltételekkel mehettek oda. De szerintem akinek bolti, konyhai és postai munkája van annak is van valamilyen tudományos diplomája. Csak ugy nem mehetnek odahogy na jöttem de semmit se tudok.
6-os vagyok. Elkezdtem nézni egy tudományos dokumentum filmet a déli sarkról ezért tudom. Magyarán csak az mehet oda akinek mondták hogy ide kéne jönni de ezt megelőzte egy hosszabb egészségügyi vizsgálat és fizikális, mentális edzés, felkészítés.
De pl. az északi sarkon pl. Alaszka is szükségük van hírközlési technologiai eszközökre pl. Tv, internet, telefon, rádió nekik igazán mert pl. Igy tudnak jelezni hogy fogyóban a fűtőanyag. Nekik necces ha kifogynak mert megfagyna az egész falu. Nekik a jéglovagok szokták vinni a fűtőanyagot és az élelmiszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!